Last news in Fakti

22 Април, 2003 00:00 471 0

До 1 млрд. лв. ще се увеличи събираемостта на данъците

  • банка-
  • велчев-
  • агенция
До 1 млрд. лв. ще се увеличи събираемостта на данъците след създаването на Национална агенция по приходите, съобщи в Бургас министърът на финансите Милен Велчев. Бургас е първият град у нас, в който ще се приложи реформата в приходната администрация. В бургаската структура на Националната агенция са инвестирани 100 млн. лв. и тя ще заработи до 1 юли. Над 2 млрд. лв. ще бъдат изразходвани за проекта в цялата страна. Сумата включва ремонт и купуване на сгради, софтуер и хардуер. Проектът за изграждането на Национална агенция за приходите е финансиран със заем от Световната банка и ще бъде осчетоводен в държавния бюджет като разход.
Няма проблеми с унгарската банка ОТР, която е един от кандидат-купувачите за Банка ДСК, каза министърът на финансите. Според получените данни от унгарските регулаторни органи, които се занимават с банков надзор, ОТР отговаря на всички изисквания за минимум капитализация и не съществува риск за нашата страна. Всеки акционер в банката не може да бъде проверен, тъй като голяма част от тях са регистрирани в офшорни зони, отговори Велчев на въпроса, дали са известни всички акционери в гръцката банка. Кандидат-купувачи на Банка ДСК са ОТР и Ерстебанк.Определяща е предлаганата цена, но няма заради по-високата продажна цена да жертваме авторитета на банката, обеща Милен Велчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА