Last news in Fakti

22 Юли, 2022 07:37 11 977 46

В България е открита първата фабрика в Европа за важен медицински консуматив (СНИМКИ)

  • пловдив-
  • pps manufacturing-
  • европа-
  • нитрилни ръкавици

На ден ще се произвеждат по 800 000 броя нитрилни ръкавици

В България е открита първата фабрика в Европа за важен медицински консуматив (СНИМКИ) - 1
Снимки: М. Богданова ©

България влезе на едно от челните места по производство на нитрилни ръкавици в света. В Пловдив беше открита първата фабрика за производство на този артикул в Европа. Инвестицията е на стойност 16 млн. лв., като 13 млн. лв. за заем от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ по линия на финансов инструмент „Фонд за градско развитие“. Производствената мощност е реновирано производствено хале в Южната промишлена зона на Пловдив. Преди две седмици друг голям инвеститор – Liebherr, откри своя трети завод в Града под тепетата отново в бивша производствена база, която е обновена и разширена.

Клиенти за новия артикул не липсват. „Водим разговори, а с част от някои сме и подписали договори, с клиенти от Германия, Франция, Испания, Унгария, Словения, Хърватска, Румъния, Сърбия, Северна Македония и Гърция. Имаме още 20-тина от ЕС. Таргетът ни е цяла Европа“, каза за ФАКТИ Георги Петков, председател на борда на директорите на PPS Manufacturing.

Артикулът е тясно свързан с пандемията и логично възниква въпросът каква трябва да е маркетинговата стратегия, за да може компанията да се задържи на пазара и след нейния край. „Най-големите ни конкурентни предимства са, че може да доставяме за 3 работни дни до всяка точка в Европа. Може да доставим и малки количества, защото ако трябва да поръчаш от Азия, трябва да поръчаш минимум 1 контейнер и се чака от 3 до 4 месеца. Цената също е различна. Един цял камион в Европа струва 2000 EUR. Ние може да доставим за 3 дни за 2000 EUR един палет или един камион или 10 палета. Това с или без коронавируса са наши маркетингови конкурентни предимства“, коментира Петков.

Що се отнася до българския пазар има интерес и то от всички сектори. „Тук на откриването бяха представители на големите фирми в медицината и в личните предпазни средства. Индустрията, хранително-вкусовата област и медицината са сферите, в които се използват тези ръкавици“, добави Петков. Що се отнася до сроковете на доставка за българския пазар, то те могат да бъдат и в рамките на същия ден, в който е направена поръчката. „Стараем се да държим на склад. Част от складовата база е тук – в производствената база. Ще имаме изнесен склад, който ще го наемем. В него ще караме огромни количества, където друга компания да си разфасова, подрежда на колички, етикира и изпраща. Това е като аутсорсинг услуга за нас“, уточни Петков.

До края на годината плановете на компанията са да достигне максималния планират капацитет на ден, а именно 800 000 броя нитрилни ръкавици.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 свидетел

    57 1 Отговор
    чудесно! прекрасно ! само ме тревожи икономията на плат от облеклото на труженичките. дали и от материала за ръкавици ще икономисват !?

    Коментиран от #3

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 4 Отговор

    До коментар #2 от "свидетел":

    Много е интересно какво се случва с използваните ръкавици.

    Коментиран от #21

  • 4 Велика работа

    50 6 Отговор
    И колко работни места открива този ,,иновативен" бизнес?
    Роботизирана китайска поточна линия , 20-на бараба ще товарят на камиони и толкоз.

    Коментиран от #10, #24

  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    38 2 Отговор
    ТАКА КАТО ГЛЕДАМ СОБСТВЕНИКА Е ИЛИ АРАБИН ИЛИ ИНДИЕЦ
    ....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гого

    32 1 Отговор
    Като свърши ковида може да правят капоти
  • 8 лоли

    33 3 Отговор
    За българина сигурно пак ще има преференциални цени....по скъпо
  • 9 Ава

    8 8 Отговор
    Това са хубави новини.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    13 2 Отговор
    Надявам се да са качествени,а не като китайските боклуци, които пробутват на нас,въобще дали ще стигнат до българския потребител

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 дрес

    10 7 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Няма как да чакаш европейско качество с китайски машини .
  • 14 гест

    12 8 Отговор

    До коментар #10 от ",кмйнхбг":

    Казало ла.йното и паднало в дупката. Събрал си две кофи пастет между бузите си,връщаш се век назад с печката за твърдо гориво,а в същото време си тръгнал за технологии да ми говориш. Иди е Някой гьол да се изкъпеш, зимата пак ще топлиш вода в поцинкованите кофи върху печката
  • 15 Балъка BG

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от ",кмйнхбг":

    Ти много си си повярвал , след като говориш за хората в трето лице. Съдбата - няма да все така.
  • 16 Коментар

    42 2 Отговор

    До коментар #10 от ",кмйнхбг":

    Я ми отговори на следните въпроси:

    - Ако останете ти и тези като теб на работа, как мислиш, кой ще пълни икономиката на държавата ти??? Вероятно роботите от поточните линии???

    - Може ли на планета с ограничени ресурси да има безкраен ръст на печалбите, каквато е политиката на капитализма???

    - Когато използваш природно даденото ти предимство за своя облага, а не помагаш на тези около теб, колко дълго мислиш, че ще издържиш???
    А на децата си какво ще им обясниш??? Ами ако едното е умничко, а другото простовато (щото няма гаранции), него за смет ли ще го върнеш???

    Тези и много други въпроси водят до един фундаментален:
    Каква е ролята, отредена ни от Господа на тази земя???
    Дали от 8 до 5 да бачкаме, да плащаме сметките и така до старини, правейки междувременно милиардерите трилионери, или целта на човека е да израства най-вече духовно, щото материалното е преходно???!!!

    Така, че не се радвай колко много можеш и знаеш, а се опитай да помагаш, за да може повече хора да са сити като теб, защото накрая покрай сухото гори и мокрото, ако ме разбираш!!!

    Коментиран от #32

  • 17 Типичният българин

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Случайно познавам този, на когото е, и не - не е подредено.

    Коментиран от #18

  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Типичният българин":

    Е кажи и ние да знаем
  • 19 Муаха-ха-ха-ха...

    2 2 Отговор
    Двата спортни глигана,чупят тъпомера ! Селянин да се наричам,първа гордост е за мене !
  • 20 Гост

    11 0 Отговор
    Има ли нужда от пречиствателна система? От какви съставки е този нитрил? Има ли вредни сред някоя от тях? Дайте повечко светлина по въпроса, моля?
  • 21 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И какво се отделя при съхненето на материалът на новите?
  • 22 Гост

    17 3 Отговор

    До коментар #10 от ",кмйнхбг":

    Интересно защо коментарът ти още стои неизтрит? Нищо не си вграждал никъде. Ако беше, щеше да си наясно, че всяка автоматизирана система замества няколко работника, но пък иска други, да я ремонтират и поддържат. Машината си иска профилактика. Да не споменавам, колко още работници се ангажират с производството й на резервни части във фирми доставчици. В България инвеститорите идват заради нископлатеният труд и рехавите правила, които могат да бъдат заобиколени. Тук думата роботи и автоматизация не се тачи много от инвеститорите, освен ако никой не иска да ти работи във фабриката и си принуден да автоматизираш. Явно е, че автоматизацията ще ти реши проблемите с намирането на персонал. Фирмите за поддръжка и рез части да се оправят с такъв проблем. Ти си на абонамент към тях за поддръжка и доставка. Автоматичната ти линия ще те храни дълго време, но какво остава за хората, изхранващи се от труда си? Как една автоматична линия решава проблемите с безработицата? А, сетих се. Можеш да вкараш някаква вредна индустрия, която омирисва цял град и всички се изнасят по чужбина - готово, безработните в България намаляха. Сигурен съм, че ще намериш управници, които да те приемат с отворени обятия, защото пък те са продажници.
  • 23 Гост

    6 0 Отговор
    Оценка 4,1 от 14 гласа. Гласувам и оценката става 4,1 от 14 гласа ха ха ха ха
  • 24 стоян

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Велика работа":

    До 4 ком - другарю - и 10 работни места да са пак е добре - ще плащат данъци за да имате пари за пенсии ти колко си отворил
  • 25 въпросче

    7 1 Отговор
    Може ли да й отворя бялата рокличка на русата сладурана,която е в ляво на снимката?

    Коментиран от #39

  • 26 Креативен

    5 0 Отговор
    Като свърши пандемията ще сменят пуансоните и ще произвеждат презервативи, може и вибратори.
  • 27 Голям завод -

    10 1 Отговор
    пет варела и три стълби в стара сграда ! И всичко с пари от полагащите се на България европари.
  • 28 1520

    6 1 Отговор
    маски , ръкавици следващото което ще носим задължително кое ще бъде

    Коментиран от #34

  • 29 Отивай в Африка

    8 1 Отговор
    Не прилича на завод ,а на някакво квартално хале.
    Къде е 5S ,Lean manufacturing.?
    Поне да бяха направили подът .
  • 30 Оооа

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от ",кмйнхбг":

    4 сменен режим -няма .Има най много 3 сменен 1ва; 2 ра и нощна.Това което се опитваш да кажеш се казва непрекъснат цикъл на работа 24/7 и се покрива с 4 екипа съответно ако линията се нужда от 2 човека подържащ персонал.Разбираш от производство колкото леля Пена

    Коментиран от #38

  • 31 абе

    0 1 Отговор
    Кратки и дълги,4 смени
  • 32 ертъу

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Коментар":

    Това, че истината не ви харесва е ваш проблем, но това е близкото бъдеще което ви чака- обслужващ персонал, специалист или умиращ от глад бездомник... Тъй като не всеки може да бъде специалист, а местата за обслужващ персонал не са безкрайни едни 20% ще гладувате много скоро... Някои още тази зима...
  • 33 бойко

    6 0 Отговор
    голямо достижение догодина фабрика за клечки за зъби и така цели проводници..............
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 незнайко

    2 0 Отговор
    От всичко написано и показано със снимки най интересна е момата в ляво на последната снимка .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Простия

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Оооа":

    Не се изказвай неподготвен. 4 сменен режим на работа има когато цикъла на производство е непрекъснат или с други думи работи се всеки ден включително събота и неделя и смените са по 12 часа. А ако не знаеш как се разпределят смените питай не е срамно някой прост като мен да ти го обясни

    Коментиран от #40

  • 39 редник

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "въпросче":

    Може и да може, но само с новите ръкавици... ;-)
  • 40 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Простия":

    Остава да обясниш как се разделят 24 ч на 4 смени по 12.
  • 41 СЪЩИЯ

    0 0 Отговор
    Поздравления фабриканти, механика на поставяне и съответно на сваляне, пудрирани с талк и за в бъдеще и разнообразна цветова гама, споко, има за всички талкирани ръкавички е мийте си и ръцете, като има вода....
  • 42 Ехо

    1 0 Отговор
    Избягвайте 12 часовите смени въобще, голямо текучество на необучени, много документация в оборот и преразходи въобще, глоби от Трудовия кодекс, и има и още....
  • 43 Същият

    0 0 Отговор
    6 по 4 не е 24
  • 44 Оракула

    0 0 Отговор
    Първото впечатление е ,че бизнес като този е все още в крак с времето и нуждите на пазара!
    Да продадеш 800 000 ръкавици на пазара " всеки божи ден" ,не е лесна работа,
    тук нищо не е по - важно , от начина на дистрибуция!
    Дано имат знания , нужния хъс и финанси , за да завършат започнатото, работата тепърва започва!
    Пожелавам им всичко да им върви" като по вода", но без подводници!

    Коментиран от #45

  • 45 ПолиТик

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Оракула":

    ти май не си наясно с ЕС политиката, там първо вземат решение, че ще ти осигурят пазар и после ти правят поръчка да правиш нещо... т.е. работи се по схема, това е ЕС - една изпипана схема за наши хора.
  • 46 Ну погоди

    2 0 Отговор
    Защо тия двете са по нощници? Труженички ли са к. ви са що за простотия?