Last news in Fakti

17 Август, 2022 13:21 7 203 3

Появи се конкуренция на имотите за 1 EUR

  • 1 eur-
  • италия-
  • имоти-
  • села-
  • инвестиция

Краудфъндингът навлиза в италианските села

Появи се конкуренция на имотите за 1 EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Италианските села сега ще бъдат съживени с помощта на краудфъндинг в сферата на недвижими имоти. Именно тази схема разработва ITS Lending. Краудфъндингът е новосъздаден начин за набавяне на средства от много хора.

Как работи схемата в сферата на недвижимите имоти? Компанията намира имоти в добра доходност в италиански села, които вече имат купувачи. По правило това са къщи, които изискват сериозен ремонт. Инвеститорите, които се регистрират в сайта, могат да допринесат за обновяването на проекта (имота), който харесват. Минималната сума за плащане е 100 EUR, максималната е неограничена. Когато парите са събрани и сделката е завършена, собственикът на обекта пристъпва към ремонтните дейности. По правило реставрацията отнема не повече от година. Тогава инвеститорите си връщат вложения капитал и им се изплаща лихва в размер на 6% до 10%. Дефакто инвеститорът получава доход, но не става собственик на имота.

Според Фабио Алегрени, бизнес стратег в ITS Lending, мисията на платформата е не само да генерира приходи, но и да съживява селата и това я отличава от други подобни проекти. „Разликата е именно във вида на предлаганите сделки с имоти. Всички те са свързани с имоти, разположени в малки села, които се нуждаят от ремонт. В допълнение, една от силните страни на портала е относителната безопасност за индивидуалните инвеститори: имотът, който трябва да бъде ремонтиран, вече е придобит от компанията за недвижими имоти, предлагаща тази възможност, и вече е известен крайният купувач, който плаща депозита. Към днешна дата са завършени 11 проекта, включително пет в Сицилия, два в Тоскана и Пулия и по един в Сардиния и Емилия-Романя“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Джо

    2 2 Отговор
    Ние сме горели в много пирамиди,пък сега италианска......