Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 20:37 2 276 3

Ограничават рекламата на жилища в етап на строеж

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • в строеж-
  • правила-
  • реклама

Инвеститорът първо трябва да получи разрешение от дубайските власти

Ограничават рекламата на жилища в етап на строеж - 1
Снимка: Shutterstock

Агенцията за регулиране на пазара на недвижими имоти в Дубай (RERA) информира, че всички реклами за имоти в строеж трябва да съдържат името на компанията, официалния номер на специално разрешение, издадено от нея, както и номера на ескроу сметката и името на инвеститора на проекта. Мерките целят да увеличат прозрачността и конкуренцията на местния пазар на недвижими имоти, както и чуждестранните инвестиции.

Индексът на цените на жилищните имоти в Mo'asher показа, че през юли 2022 г. емирството е регистрирало 8897 транзакции за продажба на стойност над 6 млрд. USD, което е най-големият обем на транзакциите за този месец през предходните 9 години.

Според проучване на агенция Betterhomes през първата половина на 2022 г. чужденците са съставлявали лъвския дял от инвеститорите в недвижими имоти. Лидерите са гражданите на Индия, следвани от тези на Великобритания, Италия, Русия, Франция, Канада, ОАЕ, Пакистан, Ливан и Китай.

RERA откри и обяви за имоти, които вече не се продават или отдават под наем, но все още са в списъка на електронните пазари за недвижими имоти. „Агенциите за недвижими имоти са длъжни да се свържат с администрацията на портала в рамките на 7 работни дни, да докладват обекти, които вече не са актуални, и да премахнат тези реклами“, обяснява регулаторът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кон за кокошка

    4 1 Отговор
    Камиларите продават пясъци и мечти на бледоликите, а в същото време им изкупуват водните и природни ресурси!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да бе , да. ! 😜

    2 0 Отговор
    Ако в Дубай беше много хубаво , мюсюлманите щяха да бягат натам . Но арабите за християнска Европа се натискат .