Last news in Fakti

16 Януари, 2023 22:35 5 847 12

Расте интересът към старчески домове

  • испания-
  • старчески домове-
  • инвестиция

Този тип имоти е сред най-атрактивните инвестиции в Испания

Расте интересът към старчески домове - 1
Снимка: Shutterstock

Според доклад на консултантската фирма JLL Испания има една от най-високите очаквания за продължителност на живота в света. А до 2040 г. тази страна може да се превърне в държавата с най-дълъг живот в света, благодарение на фактори като напредъка в медицината и ползите от средиземноморската диета. Този сценарий увеличава търсенето на места в старчески домове. Оферти в този сегмент обаче липсват.

Изчисленията на анализаторската компания показват, че над 1000 нови старчески домове и 130 000 нови легла ще трябва да бъдат създадени в Испания за малко повече от 10 години. В момента в Испания има приблизително 389 000 места, разпределени в повече от 5500 старчески домове.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сатана Z

    6 7 Отговор
    В САЩ неслучайно наричат Флорида: “Вратите на Ада” или “Чакалнята” ,където милиони пенсионери олабват на припек на стари години по плажовете и на сянка в баровете със стриптизьорки в очакване на поканата.
    Испания има много да наваксва докато настигне майсторите в този занаят.

    Коментиран от #4

  • 3 Бай Дън?

    6 2 Отговор
    Како?
    Човекът е на пределно възраст все пак!
    А пак и старческата деменция е много коварно болест.
  • 4 Олабват?

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    На 70-80 години?
    В какъв смисъл, колега?

    Коментиран от #6

  • 5 Гербоператор

    2 3 Отговор
    JLL предлагат услугите си главно в Мадрид и Барселона. Втората дестинация ще е интересна за някои люде, инвестирали там...
  • 6 Сатана Z

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Олабват?":

    Колега,вероятно на 70-80 правиш това,което тялото и мозъка позволяват." Сравнение между БГ и US пенсионери и дума не може да става Във Флорида живеят средна класа + .
    От рода на Хю Хефнър или подобни.Още си могат.Олабват жилата яко.
  • 7 незнайко

    23 3 Отговор
    Браво на испанците мислят за възрастните си хора а не като в БЪЛГАРИЯ да закриват старческите домове !
  • 8 Разликата

    18 2 Отговор
    Българските пенсионери: като направят 60 са вече изхабени чичаци и були и са готови да мрат и целите изхабени и се занимават с вехтошарство и вещосъбиране и събират вестници за горене.Европейски и Американски пенсионери;още във добра кондиция и във силите си обикалят света по екскурзии и почивки и добре облечени.Въобще не им минава през акъла да събират стари вещи и дрехи
  • 9 Белият Лотос

    9 3 Отговор
    След една определена възраст човекът , както и всички биологични видове без изключения , преминава във фаза - деградация. Домовете за временно настаняване тип "старчески дом" могат да бъдат добри и лоши. Най доброто е в тропиците, целогодишно лято, но е недостъпно за бедните.
  • 10 НмечУ

    1 0 Отговор
    Затувъ куйту изка дъ гу изберберъ зъ здрави и длъгулитие
  • 11 Фую

    2 0 Отговор
    Кво викаш - форевър янг,А нмечу
  • 12 Шенген

    5 0 Отговор
    В Испания ли да ходим.Трябва да се решават проблемите в нашата държава.