Last news in Fakti

4 Март, 2023 09:20 2 679 7

Пуснаха обществена поръчка за обзавеждане на централен хотел

  • централна гара пловдив-
  • хотел-
  • обзавеждане

Става дума за A&М на Централна гара в Пловдив

НКЖИ пусна обществена поръчка за обзавеждането на хотела A&М на Централна гара в Пловдив. Той беше построен от бизнесмена Миролюб Столарски, като част от ангажиментите към концесията на гарата в града.

След делата между него и държавата за концесията заради пробива под гарата, от НКЖИ развалиха споразумението и изплатиха 11 млн. лева на Столарски. Срещу тази сума те придобиха хотела, който носи инициалите на бизнесмена и съпругата му, уточнява Trafficnews.bg.

Причината за развалянето на концесията е започналият пробив на Централна гара, който прави невъзможно функционирането на част от изградените съоръжения и търговски площи.

Той разполага с 111 стаи, от които 14 луксозни и 3 апартамента. За него вече се грижи държавното дружество, като е решено да го оборудва с 300 хил. лева. Поръчката е разделена на 15 позиции. Сред тях е доставка на бяла и черна техника, мебели, спално бельо, прибори за готвене и хранене, килими и пътеки, матраци и други. В поръчката има позиции и за услуги, като изпиране на пране, интернет и телевизия и дори уреждане на авторски права за музика.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Антония

    18 0 Отговор
    Антония, пияна ли си още бе душицо?
    2 статии, 2 грешни заглавия. Дай си малко време
  • 3 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 0 Отговор
    Какъв е този "пробив"? Сградата ли е пострадала или в преносен смисъл?

    Коментиран от #5

  • 4 "Ентрален"???

    8 1 Отговор
    Програмка за правописни грешки нямате ли си?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 това е

    4 1 Отговор
    НА БОЦИ ЕДИН ОТ СПОНСОРИТЕ,АВТОМОБИЛИН ПРЕВОЗВАЧ ПЕРАЧ НА ПАРИ.
  • 7 Ром Бакарди

    0 0 Отговор
    "дори уреждане на авторски права за музика" - виднага вав тоз хутел ша са настани идин ромски уркестар и кат метнат кючецити, танциоркити, ша идват само ромски изпалнители, ша са праят свадби, кращенета, сюнети! Ша кънти целия хотел от таз музика.