Last news in Fakti

23 Март, 2023 17:35 3 490 2

По стъпките на съвършенството в обзавеждането и интериора

  • иец-
  • изложение-
  • експомебел

Какво открихме на виртуалната си разходка из ЕКСПОМЕБЕЛ 2023 – българското изложение на мебелите и дизайна, седмица преди старта

По стъпките на съвършенството в обзавеждането и интериора - 1

Съвършенството в обзавеждането и дизайна е възможно. За постигането му има две важни условия – ясна концепция и детайлно познаване на продуктите, материалите и технологиите. Днес Ви каним на виртуална разходка из залите на събитието, което в София от 29 март до 1 април насочва светлините на прожекторите си към мебелите, обзавеждането и дизайна – изложение ЕКСПОМЕБЕЛ.

Но преди да потеглим, е редно да предупредим: събитието отваря врати на 29 март в Интер Експо Център и ще приеме за 17-и път представители на много брандове от страната и чужбина. Проектът е немислим без обединените усилия на организаторите – Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

Щори или пердета?

Организаторите открехнаха за нас завесите на ЕКСПОМЕБЕЛ 2023. А ние се осмелихме да потърсим отговор на вечния въпрос –„щори или пердета?“. И двата артикула крият своите предимства. Съществуват мнения, че щорите са по-подходящи за бизнес сгради и офиси, а пердетата – за дома. Съветваме да се доверите на специалистите. Така например от Modern Decor ни представят почти безкрайност от идеи, сред които перде-щора – функционална и с елегантна визия.

Като сме започнали с основните елементи, спираме вниманието си върху подовата настилка и един от днешните трендове – килимът. Между многообразието от предложения на ЕКСПОМЕБЕЛ не успяхме да сдържим удивлението си от прекрасните картини, които персийските килими рисуват. Цели четири дни Liana Gallery ще ни среща с тези шедьоври, създаващи неповторим характер на всяко помещение.

Вдъхновени от технологиите

Коя е следващата стъпка към съвършенството? Високите технологии. Вниманието приковават SandDream и SmartGreen. С вдъхновяващото преплитане на технологии, растителни видове, светлина и природни материали ни среща TM ROBOTICS. SandDream създава приказни изображения чрез движеща се метална сфера, а SmartGreen е мобилна система от живи растения. Магичните продукти могат да се контролират през мобилно приложение.

В търсене на идеи за уютна среда, се спираме на електрическите LED–камини - предпочитани за дома и офиса, заради визуалните си и естетически качества. Със сигурност любопитните погледи ще привличат електрическите камини с възможност за звукови ефекти на Арт Флейм.

А мебелите?

Не, не сме забравили за тях. Сигурни сме, че ЕКСПОМЕБЕЛ ще даде ценни идеи за всеки проект. Стил и удобство в офиса и дома може се постига с NoTable и Rendez-Vous на Стимекс Интернешънъл. Двете заседателни маси придават нов облик на следващата екипна среща. NoTable има изчистен дизайн, високоповдигаща се е, с хромирана структура и плот с Fenix покритие. Смятаме, че е модерният прочит на класическата заседателна маса. Искате да внесете нотка на балансирано изящество? Погледът ви ще спре и Rendez–Vous High Meeting Table – заседателната маса с елегантна структура; в два цвята. Тази мебел е доказателство, че масата може да е изящен елемент за всеки офис или дом.

Почитателите на класиката могат да се насочат към масите с плот от масивен дъб или HPL на FABRICAD. Нуждаете се от винтидж решения? Насочете погледа си към Vintage Stacking Chair... Ако сте от хората, изпълнили мечтата си за собствен бар, обърнете внимание на Brooklyn Industrial Stool. Търсещите елегантност ще привлича светещият бар Lyxo на Office 1. Той внася приказна нотка и е идеално решение за постоянни и временни проекти.

Нов прочит на пространството

Смелият Ви проект включва отворено пространство и възможност за изумяваща гледка през всеки сезон? Насочете вниманието си към Dome. Практични и с хармоничен дизайн, тези поликарбонатни куполи с капацитет между 4 и 20 души, са оптимален избор за терасата на дома, кафенето, ресторанта. В тях приветствате пролетта, изпращате летните вечери, наслаждавате се на есенните падащи листа, посрещате зимните дни с чаша топла наптика.

На ЕКСПОМЕБЕЛ ще открием смели решения и за офис пространствата. Сред тях е акустичната кабина Hushphone. Светлината на сензора за движение и стъклената облицовка превръщат Hushphone в уединено работно пространство. Меката мебел като синоним на свобода. Това усещане носи докосването до Boln Sarek. Интригуващата колекция мека мебел е сред фирмените акценти. Флуидната и органична система Sarek е съставена от стилни модули с извити и меки за сетивата форми, даваща абсолютна свобода в проектирането на модерното офис пространство.

Както отбелязахме в началото, съвършенството е постижимо. След виртуалната разходка на ЕКСПОМЕБЕЛ 2023, сме по-сигурни отвсякога в това твърдение. Ако искате и Вие да постигнете съвършенството, международното изложение от 29 март до 1 април, със сигурност ще Ви вдъхнови. С билет за събитието можете да се сдобиете онлайн на www.furnitureexpo.bg или на касите на Интер Експо Център.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като гледам, открили сте

    7 1 Отговор
    Едни пари за реклама!
  • 2 Сатана Z

    1 1 Отговор
    Не знаех,че може да съществува такъв ориентало—модернистичен кич показан на снимката.Дори се вижда някаква ръждясала тава подобие на барбекю.