Last news in Fakti

23 Април, 2023 09:21 2 724 11

Най-ниските наеми на жилища са тук

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • наем-
  • райони

По традиция Дубай е смята за скъп град, но има и места, където могат да се наемат достъпни имоти

Най-ниските наеми на жилища са тук - 1
Снимка: Shutterstock

През 2022 г. средните наемни цени на апартаменти в Дубай са се увеличили с около 21%, а на вилите с 37%, сочат данните на специализирания сайт Property Finder.

Новите разрешения за пребиваване и визови политики на емирството са сред основните причини за увеличаването на търсенето на жилища под наем. Други фактори включват нарастващо търсене на луксозни недвижими имоти, увеличени чуждестранни инвестиции, икономическа диверсификация и престижни събития.

Последните данни на Property Finder показват, че средната наемна цена за апартаменти в Dubai Marina се е увеличила с 31%, а в Jumeirah Lake Towers с 16%. От друга страна, средната цена за наемане на вили в Jumeirah Village Circle се е увеличила със 17%, а в Palm Jumeirah с 30% през 2022 г.

Когато търсите апартамент с една спалня в Дубай в сайта Houza.com, най-достъпните опции включват настаняване в Al Qusais, Ras Al Khor, International City и Dubai South. Когато става въпрос за вила с 4 спални, някои от най-достъпните райони за наемане са Дубай Юг и Мирдиф.

„На пазара на апартаменти определено можете да намерите по-евтини опции в ключови комплекси като JLT, но бъдете подготвени – те ще бъдат разположени в по-стари сгради“, казва Сара Хевърдийн, ръководител на маркетинга на уебсайта за имоти Houza, собственост на Property Finder.

Районите с най-добро съотношение цена/качество са: Дубай Марина, Мохамед Бин Рашид Сити, Джумейра Вилидж Триъгълник, Ал Хаил Хайтс и Дубай Харбър.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Унищожават Българи

    2 2 Отговор
    Психично Болен полицай от Бобов дол коли и беси, Старши Инспектор Емил Димитров съди хора на Сексуална основа , Емил Димитров казва как да живеят хората, Емил Димитров се е взел за Христос, Алах или Кришна!Същото се отнася и до Юлиян Борисов Георгиев от Перник местност Ралица 5, отявлен хомофоб ме преследва с цяла банда за да ме смачкат, ЛГБТ трябвало да умрат и да не се оставят да дишат !
    Моля приберете си уродите и моля не пускайте по компетентност към Прокуратура Кюстендил, корумпирани са!
  • 2 За гараж за камили

    8 1 Отговор
    колко искат арабелите?
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 1 Отговор
    Що не чукна една цена на наем за месец в Дубай и в Дървеница , та да видим Ефтинията ❗❗❗

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Никой не те спира,що не ходиш да живееш в Дубай като е толкова тънкана
  • 5 Гост

    5 0 Отговор
    Дубай е идеален вариант за хора, които имат пари със съмнителен произход. На практика, ако си купите имот за около 1 милион лева, правителсството ви дава т.н. " златна виза", с която можете да си живеете там колкото си искате, а и никой няма да ви пита откъде са ви парите. Това, че живеете в Дубай не ви дава никакви права- нито да се лекувате, нито да учите, нито да им ползвате социалната система. Можете да работите като роб на някой строеж при 50 градуса темепратура. Затова нито един арабин от заобикалящите ги бедни страни във война не отива да живее там, защото там искат да го ползват като роби. Бедните афганистанци искат Германия, Франция, Англия и т.н.Там казват че са травматизирани от войната и никога не работят. Истински паразитизъм....

    Коментиран от #6

  • 6 Вуй

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Според тебе кой ще е тоя да даде 1 -2милиона еврака и ще е роб? Там отиват да живеят не хора с пари, а с много пари

    Коментиран от #7

  • 7 Аз Кочо

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Вуй":

    Ти пък откога започна да пропагандира моите размишления. До сега друга песен пееше.
    В дубай има 1800 оферти за имоти, нагласени с гаражи, за сумата до 150к евро. Не е задължително да си милионер. Затова пък в София трябва да си за да си купиш гараж

    Коментиран от #8

  • 8 Вуй

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Аз Кочо":

    Стига ве , стига рива......,стига си бил толкова черноглед и песимистичен

    Коментиран от #9

  • 9 Аз Кочо

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Вуй":

    Ти си черноглед, в дубай и ти можеш да си купиш апартамент, като продадеш тоя на свекървата, надцененият.
    Обаче няма да можеш да го продадеш, няма вече търсене

    Коментиран от #10

  • 10 Вуй

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Аз Кочо":

    Детище,мозака ти като на една ко..шка
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.