Last news in Fakti

11 Юли, 2023 18:16 1 887 8

Мегаполис, в който цените на имотите растат

  • дубай-
  • оае-
  • жилища

В Дубай за 3 месеца са продадени имоти на обща стойност 42.7 млрд. USD

Мегаполис, в който цените на имотите растат - 1
Снимка: Shutterstock

През първото тримесечие на 2023 г. къщите в Дубай са поскъпнали със 17,1%, а апартаментите - с 6,6% на тримесечна база. На годишна база жилищата в емирството отчитат ръст от 11,4%, сочат данните на консултантската компания ValuStrat. На тримесечна база Jumeirah Islands (+5%), The Palm Jumeirah (+4,6%), Dubai Hills Estate (+4,5%) и Jumeirah Park (+3,8%).

Общата стойност на транзакциите в Дубай през първото тримесечие е 157 милиарда дирхама (42,7 млрд. USD), което представлява годишно увеличение от 80%.

Въз основа на графици за предаване на разработчиците за 2023 г., предварителните оценки показват, че 48 209 апартамента остават в процес на изграждане, от които 54% ​​са разположени в Mohammed bin Rashid City (MBR), Dubailand, Jumeirah Village Circle и Business Bay.

В доклада се посочва, че 81% от 7654 вили в град в процес на изграждане ще бъдат съсредоточени в MBR City, Dubailand и Dubai South.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    4 1 Отговор
    Вие Богданова само за цени ма имоти пишете.
  • 2 Българин

    12 2 Отговор
    Дубай не е мегаполис, а мегапирамида.

    И много народ ще изгори там с пара.
  • 3 Съдията Дред

    7 1 Отговор
    Защо не сте сложили надпис - "Платена публикация" ? Или вземате хонорара на ръка, без да плащате ДДС и данък печалба? Щото и други агенции предлагат имоти в Дубай
  • 4 089954

    9 1 Отговор
    Като гледам снимката , едва ли цените са по високи от прекрасната София
  • 5 хххх

    6 0 Отговор
    Купуват само кафеви джамахири... но и у нас се навъдиха бая патладжанчета.
  • 6 Късмет

    3 0 Отговор
    Ми тя кризата само за бедните,що ? Сития на гладния не вярва..
  • 7 Аз Кочо

    1 1 Отговор
    Да за момента само там растат цените.
    Но имайте предвид че за150 к евро може да си купите приличен апартамент, обзаведен и с включен гараж. В бг з атези пари може да си купите панелка в Люлин за ремонт.
    Като казвам може да си купите имам предвид че
    продавачите искат толкова, но си остават само с искането.

    Коментиран от #8

  • 8 Вуй

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Аз Кочо":

    Както винаги говориш глупотевини и неистини, виж в нета как вървят цените там.Тука в Люлин ако си бачкатор ше оцелееш, но в Дубай ако нямаш пари не те виждам,компютарни тигре