Last news in Fakti

25 Октомври, 2013 17:37 2 807 0

Строят най-тънкият небостъргач

  • небостъргач-
  • дизайн-
  • манхатън

Истинско предизвикателство е за всеки архитект да проектира и за всеки строител да построи най-тънкия небостъргач. Имено с тази нелека задача са се нагърбили дизайнерите от SHoP Architects и инвеститорите от JDS Development Group и Property Markets Group. Поради дефицитът на площ архитектите са били принудени да проектират небостъргач, който да се построи върху площ от едва 13 метра, а височината й ще бъде 411 метра. Бронзово-теракотовата фасада, с която архитектите покриват фасадата ще блести през деня на слънцето, а вечер Луната ще я осветява. Експерти отдавна предупреждават, че поради липсата на достатъчно земя, на предприемачите ще им се наложи да оползотворят въздуха.

Предприемачите заели се с реализирането на проекта са компаниите JDS Development Group и Property Markets Group. Неотдавна те обявиха, че ще реализират жилищния обект, който ще разполага със 100 апартамента и ще се превърне в сериозна конкуренция на One57 и 432 Park Avenue в надпреварата за най-висока сграда в Манхатън. Новата постройка ще „изпревари” по височина дори Empire State Building (381 метра без антената).

Дуетът предприемачи са похарчили досега 217 млн. USD за придобиването на съседната сграда Steinway и наем за пространството. Припомняме, че всички, които искат да строят в Манхатън, плащат т.нар. „право за въздух”.

Според експерти, проектът ще се отличава не само с архитектурата си, но и с цените на предлаганите жилища. Очакванията са това да бъде първата сградата, в която стойността на апартаментите ще надхвърли 100 млн. USD. Изгледът от луксозните имоти ще бъде много по-добър, отколкото този на One57.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА