Last news in Fakti

18 Юли, 2023 17:41 3 183 3

Продължава силният ръст на продажби на жилища

  • кипър-
  • жилища-
  • покупка-
  • имоти-
  • чужденци

Увеличение от 50% при сделките с имоти с чужденци в Кипър

Продължава силният ръст на продажби на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Силното търсене на кипърски имоти продължи през юни 2023 г., като броят на продажбите на имоти нарасна с 27% на годишна база до 1192 единици, според официалната статистика на поземления отдел.

Въпреки че продажбите в Никозия спаднаха с 3% и останаха стабилни във Фамагуста в сравнение с юни 2022 г., те се увеличиха в останалите три области. В процентно съотношение Пафос води, следван от Лимасол и Ларнака.

Продажбите на имоти в страната са нараснали с 12% през юни в сравнение с юни 2022 г., но Никозия отчете спад от 18%. Лимасол имаше най-голям брой транзакции, следван от Никозия, Ларнака, Пафос и Фамагуста.

Продажбите на чужденци са се увеличили с 50% в сравнение с юни 2022 г., с повишения във всички области. Най-много транзакции има в Лимасол, следван от Пафос, Ларнака, Никозия и Фамагуста.

В същото време покупателната активност на граждани извън ЕС (включително руснаци) поддържа силен растеж, като се увеличава със значителните 119% спрямо април 2022 г. Лимасол регистрира най-голям брой транзакции, следван от Пафос, Ларнака, Никозия и Фамагуста.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 0 Отговор
    Кипър е руски ексклав.
  • 2 Чакаме Вуй

    1 1 Отговор
    Да му свърши смяната на строежа и да ни Обясни кво е що е

    Коментиран от #3

  • 3 Вуй

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чакаме Вуй":

    Ти се чакаш ли чакаш, ше ти мине живота в чаканеееее............. и риване ха ха