Last news in Fakti

30 Октомври, 2013 23:03 3 298 2

Най-дълбокият тунел аварира (ВИДЕО)

  • мармарай

Лош старт увенча първият ден от експлоатацията на тунела Мармарай, който позволява да се премине от Европа в Азия само за 4 минути. „Проектът на века”, както го окачествиха турските медии, още през първия ден претърпя две токови аварии. Първата стана в 8.12 часа местно време. След спирането на тока хиляди души едновременно са започнали да натискат аварийните спирачки и това е довело до блокиране на аварийната система. Десет минути по-късно електрозахранването е било възстановено, но въпреки това на пътниците им се е наложило да минат известно разстояние пеша под тунела до най-близкия авариен изход. Втора авария е била регистрирана три часа по-късно, съобщават световните осведомителни агенции.

Тунелът Мармарай, чиято идея за построяването му датира отпреди 150 години, ще превозва на ден по 1.2 милиона пътници. Дължината му е 13.6 км, а цената на инвестицията 5 млрд. USD.

Турция и Япония ще строят АЕЦ

Ден след като беше реализиран най-грандиозният инфраструктурен проект с японско участие – тунелът Мармарай, двете държави подписаха споразумение за началото на преговори за изграждането на атомна електроцентрала. Тя ще се строи в близост до черноморския град Синоп, разположен на около 500 км от България. По предварителни данни инвестицията ще е в размер на над 20 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    3 1 Отговор
    Ами това е то турско менте.Верно, участват и японци, ама нали знаете- ако смесиш един казан мармалад с един казан л-на, получаваш два казана л-на.....
  • 2 Nikolay Tsonev

    0 0 Отговор
    На бушоните пишеше: made Turkey