Last news in Fakti

31 Юли, 2023 13:21 1 786 6

Новото лого на Twitter пречи на живущите в съседните сгради

  • twitter-
  • лого-
  • светлина-
  • живущи-
  • офис

Буквата Х свети твърде ярко

Новото лого на Twitter пречи на живущите в съседните сгради - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Актуализираното лого на Twitter X върху сградата на централата в Сан Франциско е твърде ярко и смущава местните, съобщи CBS.

Поставената на 28 юли буква Х трепти "като светкавица", светлината ѝ прониква в апартаментите дори през спуснатите завеси и безпокои жителите на съседните къщи. Този "досаден факт" може да направи живота опасен за възрастните хора и жителите, които са чувствителни към ярка светлина.

Обикновено съседите получават известие, след като компания кандидатства за поставяне на ново съоръжение в сграда, каза адвокатът по строително право Джордж Улф. Съседите имат право да го одобрят или отхвърлят, дори ако молбата отговаря на формалните изисквания, отбелязва експертът.

В случая с логото на Twitter жителите не са получили предварително предупреждение за поставянето на мигащия обект. Според Волф те могат да подадат жалба до градската управа или дори до съда - заради нарушение на обществения ред.

По-рано беше съобщено, че властите в Сан Франциско са започнали разследване на неразрешеното поставяне на логото върху сградата на централата. Компанията на Илон Мъск трябваше да се координира с градската администрация, преди да инсталира обекта под формата на буквата X на фасадата на сградата. Това се налага от съображения за сигурност и за запазване на единния облик на града.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сузан Сейфетинова

    1 0 Отговор
    Нее верно това!
  • 2 Редник

    10 1 Отговор
    Пише се Туитър на български. След това в скоби го напишете на съответния език. И въпрос, защо от китайски, арабски, индийски и т.. н има винаги превод на български, а на латиница шляпате каквото ви скимне. Помнете Паисий!!!
  • 3 и ние така

    5 1 Отговор
    У нашия блок срещу 1000$ на калпак ще кажем ,че всяко лого ни смущава.
    И статийка може да напишете даже.
  • 4 Елизабет Хаджихасанова

    3 0 Отговор
    Шах със пешката. Този твитко ще им разкаже играта на шаранчетата .
  • 5 А тези тука

    2 0 Отговор
    А то има и снимка тука отгоре на последната статия вие виждали ли сте как светят сградите на хотел Милениум и офисите на ОББ?
  • 6 хехе...

    2 0 Отговор
    Тамошните жендъря мразят Мъск толкова, колкото тукашните Костадинов.