Last news in Fakti

2 Март, 2004 00:00 451 0

До края на 2004 г. трябва да влезе в сила Законът за комасацията

  • ломци-
  • комасираните земеделски имоти
, Законът за уедряване на земята трябва да бъде внесен в парламента до края на годината, обяви вчера шефът на парламентарната земеделска комисия Пламен Моллов. Селското стопанство има нужда от индустриализирано уедрена земя. Нашата цел е да предизвикаме обществена дискусия по темата, защото комасацията е тежък процес, допълни Моллов.

Вече е готов и първият проектоплан на комасираните земеделски имоти в землището на с. Ломци, Търговищко, по българско-холандския пилотен проект "Комасация по споразумение в България", съобщиха от Министерството на земеделието и горите. 22 дка е средната големина на един имот в с. Ломци след окрупняването на земите. Преди това той е бил 12,7 дка.

Проектопланът на комасираните земеделски имоти ще бъде изложен през целия март в сградата на читалището на с. Ломци, където заинтересованите ще имат възможност да получат подробна информация от холандския експерт Ото де Врийс. През това време всички собственици, получили скици с местоположението на стария и новия имот, ще могат да представят исканията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА