Last news in Fakti

16 Март, 2004 00:00 602 0

Разширението на порт Бургас ще приключи до 2006 г.

  • софия-
  • александров-
  • столицата-
  • японската-
  • стане-
  • млн usd-
  • александров според него-
  • доц стоян александров
Министърът на транспорта и съобщенията Николай Василев подписа с японската Penta Ocean Construction Co. и Mitsubishi Corporation допълнително споразумение към договора за изпълнение на проекта по реконструкцията на пристанището в Бургас. Анексът предвижда на японската корпорация да бъдат отпуснати допълнително 11 млн. USD за строителните и драгажните работи на подходния канал. Това се налага заради изваждането на снаряди от морското дъно. Така стойността на проекта по реконструкцията на порта, който се финансира със 120 млн. USD от Японската банка за международно сътрудничество/JBIC/ и с 11 млн. USD от бюджета, ще стане около 143 млн. USD. Кабинетът одобри от 1 януари 2005 г. строителството на канала да се поеме от Национална компания Пристанища. Драгирането на дъното на Бургаския залив ще се извършва с помощта на специалисти от БМВ Атия. Терминал 2A и подходният канал ще бъдат готови до юни 2005 г. Пускането на кейовата стена ще стане през лятото на 2006 г. Николай Василев отхвърли предложението на кмета на Бургас Йоан Костадинов пристанището да стане общинско, защото нарушавало конституцията и законите.
СтолицаИкономиката на София се държи от силови структуриВ-к "Дневник" 16.3.2004 г."Една голяма част от икономиката на София е в ръцете на силовите структури и това е позволено от общинското ръководство", заяви по Би Ти Ви бившият министър на финансите и бивш кандидат за кмет на столицата доц. Стоян Александров. Според него за по-голяма част от операциите има съгласие на Общинския съвет. По думите на Александор силовите структури са във всички заведения, защото кешовите потоци са при тях.

"Това, което аз бих направил със съдействието на повече съветници, е да изследват сделките", каза още неуспелият кандидат за кмет. Доц. Стоян Александров подчерта, че кметът на столицата Стефан Софиянски вече не крие политическите си амбиции да управлява държавата. "Ако той не знае какво става в София, представете си какъв кмет имаме, а ако той знае покровителства сделките в София", поясни Александров.

Според него разцепването на СДС не е заради София, а това, което става в Столичния съвет е изненада. По думите на Александров дебат за управлението на столицата по същество не се е състоял. Той повтори обвиненията си от предизборната кампания, че София се управлява от определени кръгове и е ограбвана систематически.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА