Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 13:21 2 824 16

KIA реши да инвестира в голям завод в Казахстан

  • kia-
  • казахстан-
  • завод-
  • инвестиция-
  • строеж

Деветата най-голяма държава в света продължава да привлича крупни инвеститори

KIA реши да инвестира в голям завод в Казахстан - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Казахстан продължава да привлича все повече и все по-големи чуждестранни компании в страната. Поредният пример е автомобилният гигант KIA, който реши да построи завод в казахстанския град Kycтaнaй.

Новата производствена мощност ще струва 250 млн. USD. Строителството на производствената база трябва да завърши през 2024 г., а до началото на 2025 г. в нея трябва да бъде монтирано и оборудването, уточняват от компанията. Достигането на максималния капацитет на производство е предвидено за второто тримесечие на 2025 г.

В новия завод ще работят близо 1500 високоплатени служители. Капацитетът му е да произвежда 70 000 автомобила на година.

В средата на годината казахстанското правителство обяви създаването на казахстанско-южнокорейско общо предприятие Кіа Qаzаqѕtаn. То ще следи за строителството на новия завод, както и за обучението на техническите специалисти.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям зор

    11 2 Отговор
    Всички ни заобикалят,толкова ли сме надути или нещо друго.

    Коментиран от #15, #16

  • 2 Мхм

    10 3 Отговор
    Къде са немските микросандъци които щяхме да сглобяваме
  • 3 ГОЛЯМ СМЯХ

    11 3 Отговор
    айде всичко пак около във русия или около русия ще е ха ха ха там са ресурсите знаят го отлично къде ще е евтино , овъртат се като мастиии
  • 4 Опорка

    3 2 Отговор
    Фантазират, че ще се върнат на руския пазар, но е късно.
  • 5 българина

    9 2 Отговор
    важното е, че тук няма и няма и да има автопроизводство, ние произвеждаме 33 г само емигранти, скоро и това ще секне
  • 6 БгТопИдиот🇧🇬

    3 0 Отговор
    500млн за завод.

    1.2 млд за "бойни" машини от байпамперс

    направете разликата .
  • 7 Майк Алън Патън

    3 1 Отговор
    А защо не в България ? И ние искаме ! Да пратим ББ да им обещава всичко...........
  • 8 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    3 2 Отговор
    Бравос! А тук - в България, някой нещо да инвестира?! А, всъщност май никой не иска да си вложи парите при руски маншони, пардон - намуйници!

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    0 1 Отговор
    А по сериозно? Ами при добро желание - по добра инвестиционна политика. За държава - дори и нашата, един Старт-ъп за електромобили не е чак толкова скъпо мероприятие. Започнем ли, гарантираме ли нашия пазар - ще дойдат и инвеститори. А искаме ли? Знаем ли как? Отговора е ясен.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тото 1 и Тото 2

    1 0 Отговор
    И ние искаме някой , някога , някакси да дойде и в България ?

    Коментиран от #14

  • 13 воденМАДАГАВУР

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    Маншон ли си , не си ли , не знам ......ама как пишеш думата ИЛЮЗИЙ , а не ИЛЮЗИИ ? Много си неграмотен , но имаш мнение ! Не така , умната ! Научи как се пише , не е трудно и не бъди НЕГРАМОТНИК !
  • 14 Хммм

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Тото 1 и Тото 2":

    Имаш в предвид да строи завод. Щото някой дойде и направи собствена военна база
  • 15 сенко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Голям зор":

    Типично за нас е ,че се мислим за много умни, способни, надaрени . Всеки си мисли,че е нещо повече от другия ,че той най добре разбира и знае всичко И накрая си задаваме въпроса щом сме такива защо нас не предпочитат като страна пред останалите. Българският манталитет е корено различен от много страни. Примери хиляди . В сфера на обслужване ; Когато поискаш нещо казваш това мога ли да видя ,след малко и това да видя продавачът се ядосва и само дето не те набива . Докато хоратa са търпеливи и даже се усмихват . Останал съм с години в различни страни . Влизам в магазин в България - часът бил 17.55 не погледнах продавача дърпа врататa пред мен и ми казва -- нямаш ли часовник ? не нямам отвръщам ; купи си часовник кьорав ли си не виждаш затваряме - и дърпа вратата силни и я затваря. На другият ден налага се да отида и ми казва -- купили си часовник или ще ми дойдеш последният момент пак и продължава...... Влизам в голям Мол и на продавача в това отделение за зареждане на Тел. и други електрони казвам ; Трябва ми USB да е повече от 2А изход за зареждане за Таблет казва ми ; Още нещо тук да не концерт пожелание кой каквото иска ние сме длъжни да имаме ? -- бях шокиран след толкова години съм в България и чувам да ми казват така не мога да повярвам . В Лидъл съм за първи път не видях къде се намира хляба 2 пъти обиколих не не видях -( бил още на входа като се влези в магазина ) питам къде се намира хлябът на служител зареждащ рафтовете отговорът
  • 16 сенко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Голям зор":

    Тук да не бюро информация ! -- има ли смiсъл да продължавам . Тези които живеят в България не им прави впечатление но за за другите веднага не само в сфера на обслужването.