Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Ноември, 2023 14:47 6 935 22

Голяма германска компания беше включена в списъка на „спонсориращите войната“ в Украйна

  • knauf-
  • списък-
  • спонсорство-
  • война-
  • украйна-
  • русия

Националната агенция за предотвратяване на корупцията на Украйна включи Knauf в черния списък

Голяма германска компания беше включена в списъка на „спонсориращите войната“ в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Националната агенция за предотвратяване на корупцията (NACP) на Украйна включи германската компания Knauf – най-големият производител на строителни материали в света, в списъка на „международните спонсори на войната“. Причината е, че компанията продължава своята дейност на територията на Русия.

„NAPC включи компанията Knauf в списъка на международните спонсори на войната“, се казва в изявление на Агенцията. От там твърдят, че Knauf уж „насърчава мобилизацията в Русия“ и също така плаща данъци в Руската федерация.

Преди това австрийската банкова група Raiffeisen Bank, американската компания Procter & Gamble, френската верига магазини, продаващи продукти за ремонт Leroy Merlin, Comnav Technology, Liberian International Ship & Corporate Registry, френската верига супермаркети Auchan, бермудската компания Bacardi, китайската група Alibaba, която притежава платформата за онлайн търговия Aliexpress, корпорациите Mars и PepsiCo, както и тютюневи компании като американската Philip Morris и японската Japan Tobacco, бяха включени в черния списък на NAPC.

През февруари 2023 г. президентът на Украйна Володимир Зеленски, в отговор на петиция, инструктира правителството да разработи варианти за етикетиране на стоките на чуждестранни компании, работещи както на руския, така и на украинския пазар. Авторът на публичния призив посочи, че повечето чуждестранни компании са запазили присъствие в Русия и все още остават лидери в своите сегменти в Украйна. Той предложи да се задължат такива компании да етикетират стоките, внесени в Украйна, със специален етикет.

Според информация, публикувана на уебсайта на NACP, основната цел на санкционните списъци е да информират правителствата на страните партньори на Украйна и гражданите за вече наложените санкции и да призоват за разширяване на санкционните списъци срещу лица, подкрепящи Руската федерация. От ведомството посочиха, че по този начин е възможно „бързо да се синхронизират списъците със санкции и да се ограничат възможностите за заобикаляне на санкциите“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 45 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    62 3 Отговор
    НЕ ДАВА ПАРИ НА ЗЕЛЮ И ТОЙ Е БЕСЕН
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сандо

    57 4 Отговор
    Русия и новите и,бивши украински,райони се превръщат в огромна строителна площадка.Ръководството на която и да е фирма в света трябва да е лудо,ако не прилапа колкото се може по-голямо парче от баницата.А конкуренцията от Изток не спи,и те се борят за белия хляб.така че удряйте си фирмите,евро.идио.ти,удряйте с голямата тояга,а после се чудете защо сте оголяли и обосяли.
  • 4 Гост

    64 6 Отговор
    Хората си гледат интереса. Никой не иска да фалира щото Украйна е решила да настройва хората едни срещу други. Това не е подкрепа, а бизнес. Хляб.
  • 5 Дмитрий 🐶-ков 🐾

    17 9 Отговор
    Ние с Пупи една копейка не сме видели от Кнауф, не знам защо Белосаният комедиант ги е санкционирал.
  • 6 Да ли им

    40 5 Отговор
    Дреме на пуловера

    За укро анти корупционна агенция
    Как звучи само най най най корумпираната държава има такава агенция включваща чуждестранни фирми в някакви списъци

    Хахахаха
  • 7 БгТопИдиот🇧🇬

    8 21 Отговор
    Не ползвам гипсоБоклуците на кнауФ.

    Коментиран от #9

  • 8 Господи събери си вересиите

    36 6 Отговор
    наркомани в Украйна.
    Тази компания ако кихне ще глътне Укрорайха барабар с зеленото ционистче, или фашистче.
  • 9 Един

    13 5 Отговор

    До коментар #7 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    лайномети нищо не може да използува
  • 10 В.В.П.

    21 2 Отговор
    Еййй тая потрес Иззрайна Ко я навирате на хората в мутрите ??.Това е клозет на клозетите ..Да спре земята да се върти заради окропа ...Ахаха ..Не страдайте за Ззрайна там вс е кенеф.Злобни и лоши душици с реваншистки мисли .
  • 11 Бай Дън

    27 4 Отговор
    Тези си мислят че света се върти около тях. Алооо дори да ви няма ще липсвате сама на Байдън и Тагарев вие какво предлагате та всички трябва да се съобразяват с вас. Газ нямате, нефт също имате само вдовици.
  • 12 Туй дето него знаеш

    26 3 Отговор
    Дайте пари дайте оръжие дайте дайте. А от къде Европа стана бейзболна топка в ръцете на един артист който върти бизнес с живота на народа си. Единствено Орбан го разбра що за циркаджия който ще прави парад на червения площад е комика.
  • 13 В.В.П.

    13 3 Отговор
    Иззрайна иди на уййияяя...Путя ще ви върти дорде обелите очите ..Ахаха..Джо е провален ,Шолц ,също ,Макрон се отдръпна щото знае истината ..Га трепахте и горите хората в Донбас... Ще ви ликвидирва бавно ,като оня предател Литвиненко...Га омираше он лайн..на живо..
  • 14 В.В.П.

    14 3 Отговор
    Сащ се гаврят с окропите ..Путя ги преби като уличници..Зелю артиста търчи и лъже ..Това е трагедия ..
  • 15 дядо поп

    17 2 Отговор
    Тези въшкари да не би да искат света да спре да търгува заради тях. Затова колкото по бързо ги затрият по добре. Хем задника им гол , хем с претенции.
  • 16 Herr Путин

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "а кнауф":

    Я тоже.......
  • 17 Опорка

    10 2 Отговор
    В Словакия и Холандия вече ги изринаха тия идиоти, скоро и в Германия.
  • 18 Лудия

    8 3 Отговор
    Трябва да има също санкции срещу съседни на Русия държави, защото дишат еднакъв въздух с руснаците.
  • 19 Смех

    6 0 Отговор
    Просто ще съкратят 300-400 излишни работника, а от това губят само работещите там чужденци като българите ,)
  • 20 Кателиев

    8 0 Отговор
    Извратените отрепки подкрепящи нацистките укро-изверги са причината за конфликта, понеже Украйна нахлу в Русия и разгърна война, докато руснаците са принудени да спасяват живота си и да се защитават от нацистката сган

    Коментиран от #22

  • 21 Всички спонсориращи

    9 1 Отговор
    Украйна ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ГЕНОЦИД!!! ЕВРОФАШИСТКИ УТРЕПКИ
  • 22 Ха така

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Кателиев":

    Много ми хареса тая пародия с руския разбойник който се прави на жертва възпявана тук във форума от група полезни червени идиоти(това са думи на ленин)Но да видим накрая как ще завърши червената империя според историческите закономерности.Според русофилите тези закономерности не важели единствено за руската империя