Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Декември, 2023 10:37 2 520 7

Словакия няма да замразява имотите на руснаците

  • словакия-
  • жилища-
  • руснаци-
  • конфискация-
  • имоти

Братислава ще настоява за строг контрол върху разпределението на хуманитарната помощ

Словакия няма да замразява имотите на руснаците - 1
Снимка: Shutterstock

Словакия не възнамерява да замразява недвижими имоти, притежавани от руснаци на своя територия. „Има държави, например Чешката република, която един вид замрази недвижими имоти на своя територия, принадлежащи на Русия или представители на Руската федерация, или руски предприемачи. Ние в Словакия, разбира се, няма да стигнем дотам“, каза премиерът на страната Робърт Фицо, чиито думи цитира InfoVojna.

Той също така потвърди, че републиката няма да окаже военна подкрепа на Украйна. Братислава възнамерява да изпрати целева хуманитарна помощ в тази страна. В същото време Фицо изрази загриженост, че огромна част от хуманитарната помощ се озовава на „черния пазар“. Този проблем, според него, е бил обсъден на срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните от Европейския съюз.

Още новини от Украйна

В края на януари 2024 г. той планира да се срещне на словашко-украинската граница с украинския си колега Денис Шмигал. Ще говорим за това как Словакия може да помогне на Украйна в хуманитарната област и възстановяването на засегнатите от конфликти райони на страната. В същото време, според Фицо, Братислава ще настоява за строг контрол от страна на киевските власти върху разпределението на хуманитарната помощ, така че тя да не попадне на „черния пазар“. Трябва да се съставят списъци на украинските селища, като се посочи от какво имат нужда.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не е вярно

    10 8 Отговор
    След първоначален отказ, ще се сетят , че имат да получават средства от ЕС
  • 4 9689

    11 2 Отговор
    Словакия заедно с Австрия,Хърватия,Полша,Унгария и Малта не внесоха милиони за гаранциа на Украйна като нашите престъпници.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Йеронимус БОШ

    4 1 Отговор
    Замразявани ли са авоари и имоти на американци , когато те избиваха и разрушаваха във Виетнам , Афганистан , Либия , Ирак , Сирия ? Просто питам ! Нищо повече !
  • 7 В Словакия, живеят Нормални хора!

    2 1 Отговор
    Не Идиоти, Слугинаж на Чужди посолства и служби??