Last news in Fakti

25 Декември, 2023 15:51 3 876 11

Продадоха печатницата на вестник „Правда“

  • русия-
  • москва-
  • правда-
  • вестник-
  • печатница

Цената на сделката е малко над 6 млн. EUR

Сградата на печатницата за вестник "Правда" в Москва, която е обект на културното наследство от регионално значение, беше продадена на търг, съобщават от платформата за търговия Sberbank-Ast.

„Информация за победителя: Tekhkomplekt LLC, ценова оферта - 625,189 милиона рубли“, се казва на уебсайта. Общо две компании са участвали в търга, както следва от протокола за разглеждане на заявленията.

Победителят в търга ще бъде длъжен да извършва дейности по запазване на обекта, както и да изпълнява изискванията за неговото поддържане и използване по предвидения от закона ред, се посочва в изявление на организатора на търга, държавната компания ДОМ.RF, която е агент по продажба на държавна собственост. „Площта на завода е 19 500 кв.м. Бъдещият инвеститор ще може да го използва за изпълнение на административни и бизнес функции“, се отбелязва в доклада.

В края на юли 2022 г. сградата на завода за вестници „Правда“ вече беше обявена на търг при начална цена от 756,6 млн. рубли, а през март 2023 г. – за 564,9 млн. рубли, но и в двата случая търгът не се състоя. Началната цена по време на настоящия търг беше 525,36 милиона рубли.

Относно сградата

Осеметажната тухлена сграда, построена в стил конструктивизъм през 1931-1937 г. по проект на архитект Пантелеймон Голосов, се намира на адрес: ул. Правда, 24. Комплексът включва промишлена сграда и осеметажна редакционно-издателска сграда. В съветско време тук се помещаваха редакциите на вестниците "Правда", "Комсомолская правда", "Съветска Русия", "Селски живот". Сградата е паметник на културата с регионално значение.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умен по цялата глава

    13 10 Отговор
    Не мога да им разбера чувството за хумор на руснаците - вестниците бълващи дезинформация и комунистическа пропаганда ги кръстили " Истина",,( Правда)...

    Коментиран от #2

  • 2 Гледай си

    8 13 Отговор

    До коментар #1 от "Умен по цялата глава":

    Краварските “медии” бълващи дезинформация и пропаганда, кво ти дреме за руските

    Коментиран от #4

  • 3 Варненец

    13 7 Отговор
    Защо печатницата е продадена в евро, а не в рАбли? Нали са силна валута, нещо като тоалетна хартия :)
    Името на печатницата е смешно, правда означава истина. Рушляците истина не могат да казват, генетично им е заложено :)
  • 4 Варненец

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гледай си":

    Ти пък защо ползваш американския интернет, а не отидеш в рашка, там всичко уж имало и било рая на Земята :) Райска опашка за яйца, след това райска опашка за риба и двете километрични :) Като екстра имало могилизация на всичко де що мърда, а на роднините им рават лед и то в сибир. Още не мога да се начудя, за чеп им е лед в сибире :)
  • 5 Евгени от Алфапласт

    3 4 Отговор
    И аз врънкам вдовицата да бие кепенците на нейната печатница, ама нещо се ослушва. Още повече, че герберите са бита карта вече и сега трябва да се краде от работниците. Иначе секс екскурзийки нанай.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 “Кредит Маркет” ООД

    4 3 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Обективен

    4 5 Отговор
    Сграда строена преди близо 100 години ,изглежда много съвременна. Новите сгради в булгсристан не струват нищо пред тази сграда .