Last news in Fakti

14 Март, 2024 07:37 2 217 10

Ремонтират студентски общежития в три от най-големите български градове

  • студентски общежития-
  • ремонт-
  • отпуснати средства-
  • правителство

Правителството опусна 30 млн. лв. за реновирането на гради в София, Пловдив и Велико Търново

Ремонтират студентски общежития в три от най-големите български градове  - 1
Снимка: БГНЕС

Капиталът на „Студентски столове и общежития” ЕАД се увеличава с 30 млн. лв., като със средствата ще бъдат обновени по два блока в София и Пловдив и .един във Велико Търново. Решението на Министерския съвет е в съответствие с приетата Програма за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития.

Съгласно нейните условия средствата за одобрените за финансиране общежития към ,,ССО” ЕАД се предоставят чрез увеличение на капитала на дружеството.

В момента голяма част от местата за живеене на студентите се нуждаят от цялостен ремонт, включващ енергийна ефективност, ремонт на покриви, подмяна на всички видове инсталации, ремонт на санитарни възли, вътрешен ремонт на отделните помещения и общи части, както и съвременното оборудване и обзавеждане.

С отпуснатото финансиране всички места за настаняване в общежитията на дружеството ще отговарят на съвременните условия за задоволяване на жилищните нужди на студентите, докторантите и специализантите. Това ще допринесе да се подобрят възможностите за продължаване на учебния процес в извънаудиторни условия и за отдих.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асдф

    6 2 Отговор
    Това не са студенти, а селяни.
  • 2 ТАТО

    5 0 Отговор
    Ще се родят още няколко милионера!
  • 3 честен ционист

    6 0 Отговор
    Това на снимката ще да е деветката.
  • 4 Оператор на права лопата

    6 1 Отговор
    Великотърновския ражда откровени идиoти. Бягайте оттам с 200!!!
    Извинявайте, но там се поставят оценки за присъствие. Присъствие на изпита. Мюмюн дето не може правилно да напише собственото си име, си "взема" изпита, защото се е явил.
    Не разбирам защо се субсидират такива клoаки, докато легално източвате парите на хората, без да им давате нищо като знания, които да им послужат на пазара на труда!
    Сега пък през общежитията ще източват пари. Всичко е до време, да знаете. Ще бъде потърсена сметка на всички вас мошеници и крадци такива!
  • 5 Няма лошо

    3 1 Отговор
    Добре ще ремонтират, ама да им определят по висок наем. Защото след 2 години пак ще ги направят на кочини. Пак всички трябва да им плащаме ремонтите. И по строги правила при увреждане на имуществото. Както и кой кога и колко души спят в една стая.
  • 6 проф.д-р Иванова

    0 1 Отговор
    Студентските общежития да бъдат безплатни. Така е редно. Не може разни отпадъци да ползват безплатни общински жилища или да си правят незаконни гета , а студентите да плащат.
  • 7 "Кредит Маркет ООД"

    2 0 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 8 Иван

    1 1 Отговор
    Диктатора Тодор Живков построи всичко и се плащаше стотинки а демокрацията им разказаха играта и милиони и накрая едно голямо НИЩО да живей демокрацията
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.