Last news in Fakti

15 Юли, 2004 00:00 1 244 0

Над 3 млрд. eвро са вложени в нов хотел в Слънчев бряг

  • виденов-
  • жерави-
  • компанията-
  • павел-
  • хотел-
  • павел виденов
В новоизградения хотел "Жерави" в курорта Слънчев бряг са инвестирани над 3 млн. евро, съобщи за "Дневник" собственикът Павел Виденов. Той уточни, че част от средствата са собствени, а друга - кредит от "Райфайзенбанк". Хотелът се води притежание на компанията "Жерави" ЕООД, Несебър.

Неин едноличен собственик е столичната фирма "СОТ-Сигнално охранителна техника", която също е на Виденов. Хотелската база предстои да бъде категоризирана на четири звезди. Тя се намира в непосредствена близост до плажната ивица и покрай нея има защитени пясъчни дюни и горичка.

Строителството на "Жерави" продължи две години, каза Виденов. На неговото място преди имаше малък хотел и бунгала. Предпочетохме да строим бавно, за да няма проблеми, обясни Павел Виденов.

"Жерави" разполага общо със 192 легла, които са разпределени в 54 двойни стаи, 8 студиа, 6 апартамента и два ВИП апартамента. В хотела има басейн, панорамен бар, пицария, ресторант и лоби бар. Обзавеждането е дело на мебелната къща "Бато".

В "Жерави" туристи води шведският туроператор "Аполо". Чрез компанията освен шведи пристигат и други скандинавци - норвежци и датчани. Павел Виденов обясни, че предвиждат да работят със същия туроператор и следващата година. Доволни сме от туристите, които са високо платежоспособни и харчат много, допълни той. Според Виденов персоналът на хотела е специално избран чрез конкурс. Той твърди, че обслужването е на високо ниво благодарение на допълнителното обучение, което провеждат по-опитните служители в базата.

"Жерави" ЕООД предвижда да изгради втори хотел край Приморско, в близост до Перла. Компанията е с предмет на дейност хотелиерство, ресторантьорство, строителство и експлоатация на хотели, ресторанти, заведения за обществено хранене и увеселителни заведения, представителство и посредничество на български и чуждестранни физически и юридически лица, показва справка в "Апис".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА