Last news in Fakti

1 Април, 2024 18:07 3 415 9

Обновяват онлайн картите на 25 български града

  • google street view-
  • българия-
  • изображения-
  • обновяване-
  • град

Отново ще видим колите на Google по улиците на страната тази пролет

Обновяват онлайн картите на 25 български града - 1
Снимка: М. Богданова ©

Колите на Google Street View отново ще преминат по пътищата на България тази пролет. През следващите месеци те ще посетят много градове в цялата, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата е и да се осигури по-добра навигация и ориентиране на потребителите, както и да се покажат нови маршрути, забележителности и инфраструктура в приложението Google Maps.

Благодарение на приложението потребителите имат възможност да разгледат повечето български градове, но инфраструктурата не само в населените места, но и между тях се променя и развива, затова компанията цели изображенията да се актуализират редовно. Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират още по-добре при планиране на своите пътувания.

За първи път колите заснеха българските градове през 2012 г. и от тогава насам редовно обновяват кадрите. Снимки от предишните заснемания също за достъпни за потребителите, които проявяват интерес да разгледат развитието на инфраструктурата. Street View разполага с над 220 милиарда изображения от цял свят, благодарение на които разглеждането на далечни дестинации и световни забележителности е постижимо само с няколко клика.

Google поставя акцент върху защитата на поверителността. Преди публикуване на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобилите, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ко речи?

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "аман черен бе":

    И какво ще ти видят? Съдраните гащи...

    Коментиран от #9

  • 3 Цъцъ

    11 2 Отговор
    Ще запечатат за поколенията ремонта на ремонта на ремонта на ремонта... на жълтите павета!
    Това, което ГЕПИ са построили не може да го ремонтират за 1000 години!
  • 4 Васил

    5 0 Отговор
    Да обновят и дупките че са станали повече от миналата година!
  • 5 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "аман черен бе":

    Обновяванията им са толкова нарядко, че между тях в много от градовете еднопосочните улици биват променени по няколко пъти.
  • 6 Защо мислиш,

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "аман черен бе":

    че България представлява толкова голям интерес за който и да е,освен братята ви от североисток.Важното е,че са подробно картотекирани руските стратегически обекти на територията на България..и то много подробно.

    Коментиран от #7

  • 7 българин

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Защо мислиш,":

    като нямат интерес майка си ли търсят тука краварите
  • 8 любител

    4 0 Отговор
    не се заблуждавайте това са хора на тиквата крадеца за да наблюдават дали някой краде повече от него
  • 9 Оператор на права лопата

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ко речи?":

    Това имаш да покажеш, това показваш. Че и се гордееш с това.