Last news in Fakti

18 Март, 2014 11:12 1 776 0

Строят „умен град” в Дубай

  • инвестиция-
  • умен град-
  • оае

Съвременната представа за „умен град” ще покаже Дубай на света. Властите в емирството възнамеряват той да работи изцяло на слънчева енергия. Ще бъде разположен на площ от 5665 хектара в Al Aweer, в покрайнините на Дубай. „Умният град” ще е напълно екологичен, като ще произвежда 200 мегавата енергия посредством слънчеви панели. Те ще бъдат разположени на покривите на жилищните, административни и търговски сгради.

Строителството на града започва още тази година, а първите жители ще могат да се настанят в него през 2020 г. Той ще е с капацитет 160 000 души. Ще е напълно автономен по отношение на ресурси, транспорт и енергия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА