Last news in Fakti

1 Юни, 2005 00:00 487 0

Мощни фондове ще инвестират в недвижимости

  • собственост-
  • проекти-
  • бъдат-
  • европа-
  • долара-
  • недвижима-
  • eurohypo-
  • development-
  • които-
  • недвижима собственост-
  • млрд евро
Мощни международни фондове, които управляват имоти за милиард левове, ще участват в седмия строително-инвестиционен форум, който се открива в сряда в София, съобщиха организаторите от "Оптимум център". За пръв път ще се представят "Юрохипо" (EUROHYPO AG), "Инвест кредит банк" (InvestKredit Bank AG), "ТК Развитие" (TK Development), "Сигма Блейзър" (Sigma Bleyzer) и "Стюърт" (Stewart). Плановете си за навлизане у нас ще представи и френският туристически гигант АКОР, който е сред петте най-големи в света хотелски вериги. Негова собственост са марки като "Новотел", "Ибис", "Меркюр", "Формула 1", "Вагон Ли травъл" и др. Продажбите на групата за миналата година са за над 7 млрд. евро, а общият брой на хотелите е близо 4000. АКОР планира да стъпи у нас в София с хотел под името "Ибис".

Общо над 500 ръководители на чуждестранни и български инвестиционни компании и фондове, строителни предприемачи, собственици на хотели, туроператори, застрахователни компании, консултанти и агенции за недвижима собственост ще се включат в дискусиите и представянето на нови инвестиционни проекти. Участниците във форума ще получат информация за перспективни ниши на пазара на недвижимите имоти, както и за възможностите за инвестиции. Темите, които ще бъдат дискутирани, са развитие на изоставените райони, бизнес сградите и техния потенциал за привличане на институционални инвеститори, търговските и развлекателни комплекси, дисбалансът между търсенето и предлагането на модерни складови площи и други. На форума ще бъдат представени проекти, за които се търсят партньори, за да бъдат реализирани.

EUROHYPO е създадена след сливането на подразделенията за сделки с недвижима собственост на три големи немски банки - Deutche Bank, Commerzbank и Dresdner Bank, и е най-голямата европейска банка за финансиране на проекти в тази сфера. С общи активи от над 220 млрд. евро и финансирани проекти в недвижима собственост за 17 млрд. евро през 2004 г. Eurohypo оперира както в Европа, така и в САЩ.

TK Development е най-голямата датска строително-предприемаческа компания с капиталови ресурси от над 180 млн. евро. Сред най-големите акционери в компанията са Skandinaviska Enskilda Banken (Копенхаген) и Morgan Stanley & Co. International Limited (Лондон). TK Development финансира, проектира, строи и впоследствие продава търговски центрове в цяла Европа. Сред последните сделки на компанията са продажбите на два шопинг мола в Чехия за по над 30 млн. евро.

Sigma Bleyzer е инвестиционен фонд, създаден от украинския емигрант в САЩ Майкъл Блейзър. До момента фондът е инвестирал над 100 млн. долара в различни сфери на икономиката на Украйна, като предстои да разширява инвестициите си в Югоизточна Европа. У нас "Сигма Блейзър" има намерение да инвестира около 100 млн. долара в телекомуникации, производство на храни и напитки и туризъм.

Stewart International е компания, която предлага широк спектър от услуги за инвеститорите и професионалистите в недвижимата собственост. Годишните приходи за миналата година са за над 2 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА