Last news in Fakti

20 Юни, 2005 00:00 585 0

Испанска компания влага 4 милиона евро в недвижимости у нас

  • имоти-
  • дружеството-
  • инвестиции-
  • българия-
  • контса-
  • компанията-
  • компания-
  • млн евро
Испанската компания за инвестиции в недвижими имоти "Контса" (Contsa) обяви, че планира да направи инвестиции на стойност 4 млн. евро в недвижимости в България, съобщи председателят на борда на директорите на дружеството Хосе Салас Барзон, цитиран от вестник "Инверсиа".

Инвестицията е част от плана на дружеството за разрастване на пазарите на Чехия и България, като общата стойност на новите вложение на компанията е 8 млн. евро. От 4-те млн. евро, предвидени за България, половината са предвидени за инвестиции в имоти по черноморското крайбрежие. Другите два милиона евро ще бъдат вложени в имоти в София, уточнява Барзон. Всички инвестиции в Чехия ще бъдат насочени към столицата Прага.

Причината за избора на морското крайбрежие е големият му потенциал като туристическа дестинация в Източна Европа. В страната компанията притежава парцел на площ 4 хил. кв. метра, върху който дружеството планира да изгради комплекс от апартаменти. "Контса" търси и българска строителна компания за партньор в българските й операции.

Портфейлът на инвестиции на дружеството към момента е 45 млн. евро. За миналата година дружеството има оборот от 6 млн. евро. За тази година "Контса" очаква приходи в размер на 7.5 млн. евро.

Компанията има присъствие на международните пазари от 2000 г., когато закупи имоти в Маями и бизнес недвижимости в Ню Йорк.

"Контса" ще е поредната международна компания, която стъпва на българския пазар на имоти. В момента в България в имоти инвестират или са заявили намерението си да инвестират над 20 чужди компании, чиито бюджети за тук са между 10 и 50 млн. евро.

Засега обаче за сравнително малка част от тези инвеститори има данни да са закупили парцел или имот в страната. Доходът, който те реализират обаче, може да надхвърли 20%, като част от него идва от покачването на цените, а друга - от управлението на недвижимостите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА