Last news in Fakti

27 Юли, 2005 00:00 750 0

Къщи от английски тип сменят наводнените

  • бъдат
Петдесет къщи от английски тип ще бъдат построени в Търговище. В тях ще се настанят хората, останали без подслон след последните наводнения в региона. Това съобщи кметът на общината д-р Красимир Мирев. Планирано е първите жилища да са готови до началото на зимата. Всички къщи ще бъдат построени в рамките на 3 години.

Сградите ще са подредени една до друга и ще имат стълби пред входа. Всяка от тях ще е с площ от 40 до 60 кв. м. Стойността им ще се движи между 11 000 и 14 000 лв. За изграждането на всичките 50 жилища ще бъдат вложени над 120 000 лв., съобщиха още от общината.

В Шуменско всяка къща, пострадала от наводненията, се снима и се предава на комисията за бедствия, аварии и катастрофи. 40 жалби за разрушени имоти са подали жители на селата Салманово и Вехтово. Имаме устно обещание, че държавата ще помогне, съобщи заместник-кметът по строителство Сотир Сотиров. 4 175 000 лв. иска Монтана от фонда за солидарност на Европейската общност, съобщиха от Гражданска защита, чиито експерти са изчислили щетите. Най-много пари - 2 753 649 лв., ще бъдат нужни за изграждане на предпазни съоръжения - диги, корекции на речни корита и отпушване на канали. За общинската пътна мрежа се искат 1 598 000 лв., а за поправки на повредите по републиканската - 150 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА