Last news in Fakti

5 Август, 2005 00:00 643 0

Най-много са жалбите от сметките за парното

  • срещу-
  • жалби-
  • сектор-
  • тримесечие-
  • дкевр-
  • през първото тримесечие
Най-много от общо 156-те жалби, постъпили в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) през второто тримесечие на годината, са срещу топлофикациите. Столичаните се оплакват най-активно, става ясно от отчета на сайта на ДКЕВР. В сектор "Топлоенергетика" жалбите са 87, повечето от тях - 56%, са за грешни сметки. 79% от оплакванията са срещу "Топлофикация-София" АД.

60 жалби са внесени за сектор "Електроенергетика", през първото тримесечие те са били 58, сочат данните от комисията. 24% от оплакванията са срещу грешни сметки. В сектор "Газоснабдяване" има 5 жалби срещу 1 през първото тримесечие.

За първи път са внесени 4 жалби срещу "Софийска вода". Две оспорват начислените суми, други са за недостиг на вода.

Вчера министърът на енергетиката Мирослав Севлиевски заяви, че "Има различни интереси и доста хора е трябвало да атакуват цените преди една или две години, а не сега".

Тричленен състав на ВАС отмени преди ден решението на ДКЕВР за 10% увеличение на цените на тока за битови нужди от 1 юли 2004 г. На въпрос: ако хората решат да си поискат надвзетите пари обратно?, той отговори: "Предположението ви е интересно, но надали е полезно."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА