Last news in Fakti

15 Юли, 2014 16:45 2 428 0

Скиминг-устройства са открити и задържани на Дунав мост 2

  • скиминг-
  • дунав мост 2-
  • устройства

Скиминг-устройства са открити и задържани на Дунав мост 2, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

При претърсване на нает автомобил с българска регистрация, който се е опитвал да излезе от България през ГКПП ”Видин – Дунав мост”, в праговете под предната лява врата и под предния ляв калник са открити и иззети пълен комплект за източване на банкомати, съдържащ ”уста” за монтиране на входовете на банкомати, „четци” с USB изходи, лайсна за банкомат с монтирана на нея микро видеокамера за записване на ПИН-кодове и платка с електронни компоненти за съхранение на данни със собствено захранване чрез батерия.

От лекия автомобил са иззети още 2 преносими компютъра, GPS навигация, мобилни телефони, СИМ-карти и средства за фиксиране на скиминг-устройствата към банкомати.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на чл.246, ал.3, във връзка с чл.243, ал.2, т.3, във връзка с чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс.

За срок от 24 часа са задържани двама криминално проявени български граждани, които вече са осъждани за същите престъпления на територията на няколко западноевропейски държави. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА