Last news in Fakti

27 Октомври, 2014 11:49 1 386 0

Тотоизмамниците излизат на свобода под гаранция

  • тотоизмамниците-
  • излизат-
  • свобода-
  • гаранция

Мотивите на съда са, че няма опасност те да се укрият и няма опасност да извършат друго престъпление

Николай Маринов и Продан Маринов, които се опитаха да измамят Спортния тотализатор и да приберат над 5 милиона лева печалба, излизат на свобода под гаранция.

Софийски градски съд (СГС) промени мярката за неотклонение на двете момчета от задържане под стража на парична гаранция от по 2 000 лв.

Мотивите на съда са, че няма опасност те да се укрият и няма опасност да извършат друго престъпление.
Съдът обаче заяви, че има достатъчно доказателства за вината им, а от събраните материали по делото ставало ясно, че 19-годишните хакери са манипулирали софтуера на Спортния тотализатор и са регистрирали на свое име печеливш фиш.

Решението на СГС подлежи на обжалване, като дата на заседанието е насрочена за 4 ноември от 10 часа.

Факти.бг припомня, че Николай и Продан от Варна са обвиняемия за това, че са се опитали да измамят Българския спортен тотализатор, за да спечелят джакпота на стойност над 5 млн. лева.

Младежите регистрирали участието си чрез системата за онлайн залагания в тотото само секунди след като са изтеглени числата от тиража на тотализатора.

Те проникнали в сървъра за залагания и са върнали часовника с повече от 1 час назад, за да е валиден техният фиш. Системата обаче е засякла манипулацията и по този начин спецовете по киберпрестъпления в ДАНС и полицията са успели да разкрият опита им за измама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА