Last news in Fakti

27 Октомври, 2014 14:48 13 955 1

Лазаров: Убиецът на Шмид е Михаил Туцов - Вандала

  • шмид-
  • михаил туцов-
  • вандала-
  • убиец-
  • красимир гочев-
  • светлозар лазаров

Поръчителството е от една криминална структура, изпълнението на поръчката е от друга криминална структура. Продължаваме нашата работа, обясни главният секретар на МВР

Лазаров: Убиецът на Шмид е Михаил Туцов - Вандала - 1
Снимка: МВР

Убиецът на Красимир Гочев-Шмид е разкрит и това е Михаил Димитров Туцов-Вандала. Това съобщиха на брифинг днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, шефът на Криминална полиция Константин Титянов и окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Има оперативна информация, че извършителят на убийството на Красимир Гочев-Шмид е подпомаган от криминална структура или организирана престъпна група, но не са събрани категорични доказателства в тази посока, каза Лазаров и уточни, че все още няма данни за връзки на убиецът с въпросната престъпна група, която е тази на Главестия и брат му Лунгара.

„Поръчителството е от една криминална структура, изпълнението на поръчката е от друга криминална структура. Продължаваме нашата работа”, обясни той.

Лазаров разказа, че първоначално разследващите са установили оръжието, с което Шмид е бил застрелян и как убиецът се е снабдил с него. Криминалистите са установили, че той е бил следен, както и как е избягал убиецът след това.

„На 20 май около 22 часа в Своге е застрелян Красимир Гочев. Беше образувано досъдебно производство, бяха проведени оперативно-издирвателни мероприятия. Беше изяснено оръжието, с което е извършено убийството. Направена е експертиза и е изяснено как това оръжие попада в съответния извършител”, разказа Лазаров.

„Категорично е изяснен извършителят, а убитият е следен преди извършване на убийството. Изяснено е по какъв начин се е оттеглил извършителят и местата, където е водено наблюдение за извършване на това тежко криминално престъпление. В последната седмица е бил следен”, каза още Лазаров.

Окръжният прокурор Наталия Николова допълни, че е повдигнато обвинение на Михаил Димитров Туцов, а работата на разследващите относно мотивите за поръчковото убийство продължава.

„Повдигнато му е обвинение и че е придобил и до 20 май е държал огнестрелно оръжие – автомат „Калашников” и боеприпаси без надлежно разрешително за това. Внесено е искане за взимане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е задържан под стража”, обясни Наталия Николова.

Тя добави, че е имало разпит на свидетели, различен вид експертизи, които са направени, други следствени действия, оглед на местопроизшествието, следствен експеримент и оглед на веществени доказателства.

Факти.бг припомня, че 34-годишният Красимир Гочев-Шмид бе убит с шест куршума пред дома си в Своге. Убийството бе извършено с автомат "Калашников" на 20 май в 22 часа. Приживе той твърдеше, че има законен бизнес и че основната му дейност е дърводобив.

Защитени свидетели, приближени до Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския, обаче твърдяха, че Шмид, заедно с Красимир Цанов-Будин, се е опитвал да наложи контрол върху продажбата на дрога в столичните квартали Люлин и Надежда и в Своге и Костинброд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Ицо

    5 0 Отговор
    Бандюгииииии!!!! Няма ги Белене и Скравена за тях!!!!!!!!!!!!!!!