Last news in Fakti

19 Януари, 2015 15:31 3 110 4

Изчезна шофьорът, убил 3-ма младежи край Луковит

  • хуриет сюлейманов-
  • луковит-
  • шофьорът-
  • младежи

Окръжният съд в Ловеч обяви за общодържавно издирване 30-годишният Хуриет Сюлейманов, след като измени мярката му от домашен арест в задържане под стража


Делото срещу 30-годишния Хуриет Сюлейманов, убил трима младежи в зверска катастрофа край Луковит бе насрочено за днес в Ловешкия окръжен съд, но обвиняемият не се яви в съда, съобщиха от zetramedia.com.

Окръжният съд в Ловеч обяви за общодържавно издирване 30-годишният Хуриет Сюлейманов, след като измени мярката му от домашен арест в задържане под стража.

Наблюдаващият прокурор Валентин Вълков поиска справка от ОДМВР-Разград, за да стане ясно дали обвиняемият е бил на посочения от него домашен адрес със снощна дата. Докладната справка показа, че последно Сюлейманов е бил проверен на 14 януари, призовката за делото той е получил лично на 17 декември миналата година.

Адвокатът на Хуриет Сюлейманов, Владимир Маринов заяви, че близо от две седмици не е имал контакт с него и, че в момента няма представа къде се намира.

„Към 20 декември разговарях със съпругата му Албена. Казах и, че трябва да се чуем, да отида там, да поговорим каква ще ни е линията на поведение на защита, не ми се обади. Не съм го виждал поне от месец, а не съм говорил с него от половин. Той поддържаше връзка с мен по интернет дори, но видях, че на 15-16 вече профилът му не отговаря“, заяви адвокат Маринов.

„Аз го казах още оня ден, очаквах той да не се яви, но в рамките на логичното като юрист мога да кажа, че можеше да дойде и да поиска съкратен процес и да се признае за виновен или да дойде да каже, че няма никаква вина, както го заявяваше пред телевизиите по време на задържането и след това“, каза и Валя Таслакова, майка на загиналата 20-годишна Цветелина Таслакова.

„Органите ще трябва да си свършат работата и да разследват какво точно се е случило. Ако не е в страната има съответния ред и начин, по който той да бъде издирен и върнат. Вярваме, че това нещо ще се случи“, заяви Галя Горанова, майка на загиналия по време на катастрофата Владислав Горанов.

Хуриет Сюлейманов трябва да си получи наказанието, престъпникът трябва да бъде наказан, категорична е майката на другото загинало момче Николай Менков.

Зачернените родители настояха за законодателни промени, най-важната от които да е в член 343 от Наказателния кодекс. Който управлява автомобил без свидетелство за правоуправление, да се третира от закона като извършител на умишлено престъпление. Изменението на мярката може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд – В. Търново. Следващото заседание на Окръжен съд Ловеч е насрочено за 23 февруари от 9 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димитър

    0 0 Отговор
    м...ла е побегнал
  • 2 Присъда

    0 0 Отговор
    доживот без право на замяна
  • 3 тошибиян

    0 0 Отговор
    Органите ще трябва да си свършат работата и да разследват какво точно се е случило. Ако не е в страната има съответния ред и начин, по който той да бъде издирен и върнат.


    в афганистан,иран,ирак ще го намерите ли?4е и върнете
  • 4 Бай хой

    0 0 Отговор
    Само в буля Сертовица е надеждата.