Last news in Fakti

18 Февруари, 2015 12:32, обновена 18 Февруари, 2015 15:25 1 842 0

Закопчаха телефонен измамник

  • измама-
  • телефонна-
  • задържаха

В Благоевград задържаха други двама

Закопчаха 43-годишен мъж за съучастие в телефонна измама, съобщиха от полицията в Шумен.

На 16 февруари в РУ на МВР Шумен е получен сигнал, че предния ден около 21ч. на в село Велино 92-годишен мъж получил обаждане на стационарния си телефон, като му било съобщено, че дъщеря му е паднала и си е счупила крака.

От полицията в Благоевград съобщиха по-късно днес, че са задържали други двама телефонни измамници – единият на 34 години от Пловдив, другият – на 42 години от Добрич. Установена е съпричастността им към три телефонни измами извършени на територията на Благоевград. От полицейските служители са намерени и инкриминираните парични суми. Срещу извършителите е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Поискана му била парична сума за лечение, която трябвало да предаде на човек, който ще дойде с линейка. Около час след това старецът предал на мъж сумата от 3900 лева. 

В хода на проведените мероприятия на 16 февруари, около 10 ч. движейки се от Велики Преслав към град Русе е спрян лек автомобил Hyundai, управляван от 43-годишен мъж от Велики Преслав, като в автомобила е открита парична сума, която според обясненията му трябвало да остави до пътен знак край населено място в област Русе.

Проведени са процесуално следствени действия като са иззети парична сума и други вещи и предмети, съотносими към деянието.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По образуваното досъдебно производство е привлечен, като обвиняем за престъпление по чл. 209 от НК във връзка с чл. 20 от НК. Изяснява се причастността му към пет измами, осъществени на територията на област Шумен. Работата по случая продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура Шумен.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА