Last news in Fakti

20 Март, 2015 20:47 2 369 8

Разтуриха договора с фирмата на гардовете убийци

  • разтуриха-
  • договора-
  • фирмата-
  • гардовете-
  • убийци-
  • мол-
  • варна-
  • бойкот

От варненския Гранд мол прекратиха договора с охранителната фирма “Джи Ем Секюрити”, чиито служители преди няколко дни пребиха до смърт беззащитен болен мъж. Всички нейни служители, замесени с действие или бездействие в побоищата, отиват на борсата. "В рамките на следващата седмица ще обявим конкурс, в който ще заложим много по-високи критерии, които да гарантират по-голяма безопасност. Ние ще контролираме повече. Имаме обеца на ухото", коментира директорът на мола Иво Генов пред регионалния сайт ВарнаУтре.

Убийството на 52-годишния Нягол от трима гардове на фирмата породи вълна от недоволство в социалните мрежи. Варненци призовават за бойкот на търговския център, а в неделя организират и флашмоб под името "Не на насилието", на който ще се появявт облечени със скъсани дрехи, тъй като последната жертва на биячите е била взета от тях за клошар.

Близо 700 души се присъединиха към фейсбук групата "Бойкот на Гранд мол" само за няколко часа след създаването й. Тя се появи като реакция на убийството, което е извършено в търговския център и за което обвиняеми са трима от охранителите. Варненци са решили, че най-ефективният начин да накажат собствениците и управителите на мола, които са допуснали да се случи жестокото убийство, е като спрат да пазаруват там. 

"Призоваваме всички граждани да не пазаруват в този търговски център и да накажем виновниците за смъртта на един невинен човек с това, от което най-много ще пострадат - като ги лишим от печалба", апелират създателите на групата. В групата припомнят и за друга трагедия, която се разигра в Гранд мол през 2013 г. 4-годишният Стефчо илезе от уж охрняваната зона на детския кът в мола и беше завлечен от ескалатора, вследствие на което падна от над 10 метра. При инцидента детето загуби далака си и получи счупване на шийни прешлени. 

Вчера съдът определи най-тежката мярка за неотклонение - постоянен арест, за тримата обвиняеми за убийството на Нягол - 24-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 19-годишният Цветан Маринов. По време на заседанието се разбра, че охранителите в Гранд мол са били и други граждани. 

Междувременно, малко след като стана публично, че 22-годишният Красимир Димитров - един от обвинените за убийството, е публикувал видео във Фейсбук как охранителите в Гранд мол се забавляват с мачете по коридорите на търговския център, профилът му в социалната мрежа беше деактивиран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 разтурнико

    1 0 Отговор
    "Разтуриха"??? И. Григорова къде се намираш? Хубаво, ти си го написала, все тая..., а редактора как го е допуснал (или по-скоро ДОПУЩИЛ) до печат? Ако пишеш статия за обувки, то тогава ОБУЩА ли ще напишеш? ТЦТЦТЦтцтц...
  • 2 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ТОВА Е НИЩО НИЕ ИСКАМЕ
    ДО ЖИВОТНИ ПРИСЪДИ
    ОТИВАЛИ НА БОРСАТА
    ТОВА ЛИ Е НАКАЗАНИЕТО ЗА УБИЙСТВО
    И АЗ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАМ КЪМ БОЙКОТ НА ГРАНД МОЛА
  • 3 Пацо

    1 0 Отговор
    Управата на мола да не се правят на ударени с мокър парцал по главата! Прочетете внимателно последния абзац на статията. Те са знаели отдавна за свинщините на охраната си и са си били доволни от тях. Управата също трябва да бъде дадена под съд.
  • 4 Факира

    1 0 Отговор
    Сега ще имат нов договор с варненския затвор, там също е топло, уютно и има хора за биене - каквото повикало-такова се обадило
  • 5 Факира

    0 0 Отговор
    Разтуриха е жаргонен израз, който точно обяснява ситуацията.
    Не е граматична грешка !!
  • 6 кирка

    0 0 Отговор
    За всичко са виновни шефовете всичко са знаели но са си траели и били доволни, особено аная гнида шефа на охранителната фирма дето го дават почти всяка вечер.
  • 7 Пепи

    0 0 Отговор
    Тия утрепки комплексирани, охранители ли са какви са не знам, но трябва директно в затвора да отидат на строг режим и да им пръснат шайбите, мижитурки долни, за съжаление повечето индивиди работещи като охранители в БГ са пълни комплексари и глупаци....
  • 8 123

    0 0 Отговор
    Трябва да затворят мола. Аз ако съм гражданин на ВАРНА няма да вляза в този МОЛ. Знаели са, имало е и други инциденти...какво , отиваш да си даваш парите и да те бият!? Всички са за съд, и управителят на мола и шефът на охранителната фира и тримата слабоумници.