Last news in Fakti

8 Април, 2015 16:40 2 309 4

Оставиха в ареста каналджията, прегазил полицай

  • ареста-
  • каналджията-
  • прегазил-
  • полицай-
  • граничен полицай

За участието в канала за нелегални емигранти Георгиев е трябвало да получи възнаграждение от 100 лв.

Оставиха в ареста каналджията, прегазил полицай - 1
Снимки: БТА

31-годишният Стефан Василев Георгиев от Любимец остава зад решетките с постоянна мярка “задържане под стража”, реши днес хасковският окръжен съд, съобщи haskovo.net.

На 3 април той прегази граничния полицай Александър Райков, който се опитвал да спре автомобила „Mitsubishi Galant“, пълен с бежанци, пресекли незаконно границата. Инцидентът е станал между свиленградските села Сладун и Варник.

Граничарят бе приет в болница, а нараняванията му са определени като средна телесна повреда. За участието в канала за нелегални емигранти Георгиев е трябвало да получи възнаграждение от 100 лв., заявил самият той в самопризнанията си.

Днес в съдебната зала станаха известни и други подробности около инцидента. Бежанците трябвало да бъдат транспортирани във вътрешността на страната с две коли. Зад волана на „Mitsubishi“-то бил Георгиев, а другата кола –  „Volkswagen - Passat“, била шофирана от Ангел Калфов Илиев, също от Любимец.

Докато товарели нелегалните в колите, каналджиите били забелязани от граничен патрул. Полицаите тръгнали за ги задържат с включена сирена, но Георгиев и Илиев дали мръсна газ и тръгнали да бягат. Пасатът минал първи край патрула, без да закачи полицая, който се опитвал да ги спре. Втората кола обаче го нацелила. Зад волана е бил Георгиев, посочили много от свидетелите, някои от които бежанци.

“Сред посочените по делото свидетели има и такива, които очевидно са сред организаторите на канала”, посочи съдията, но без да назовава имена, вероятно по споразумение с прокуратурата.

Засега нито на Стефан Георгиев, нито на някой друг, е повдигнато обвинение за трафика на нелегални през границата. Групата още се разследва. На Георгиев е повдигнато обвинение за умишленото блъскане на човек с автомобил, при което му е причинена средна телесна повреда. За това престъпление се предвижда затвор до 12 години.

31-годишният каналджия има чисто събедно минало. Това обаче не попречи на съдията Филип Филипов да му наложи най-тежката мярка за неотклонение.

“Повдигнатото обвинение е тежко. Освен това се отличава с изключителна дързост и буквално граничи с чл. 116 от НК (за убийство)”, отбеляза съдията.

Според съда може да се направи не само обосновано предположение, но дори пряк извод, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен.

Пред съда Стефан Георгиев не каза нито дума. Нито пред репортерите.

Днешното решение може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Martin Dinkov

    1 0 Отговор
    ууууууу д...а тоя джуклес борсук
  • 3 Адолф Хитлир

    1 0 Отговор
    Не в ареста а в гробищата да го закарат този циганин!!!докога , ще ги търпим?
  • 4 Монго

    0 0 Отговор
    Този не е от Любимец, от Индия ще да е...