Last news in Fakti

30 Април, 2015 11:50 2 075 0

Баретата, по аферата с цигари, окончателно в ареста

  • драгомир драгомиров-
  • гкпп капитан андреево-
  • баретата

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване

Баретата, по аферата с цигари, окончателно в ареста - 1
Снимка: Марица

Баретата от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) – Драгомир Драгомиров остава в ареста.

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от съда.

Срещу него са повдигнати  обвинения за това, че:

На 29 март 2015 г. на бензиностанция “OMV” с. Момково, обл. Хасково в съучастие като помагач с Михаил Млекаров, Ремзи Караибрахимоглу, Яшар Коч и Себахир Б. умишлено ги е улеснил да пренесат през границата на страната (българо-турската) - ГКПП Капитан Андреево кутии с цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200 лв. пазарна стойност и акциз, без знанието на митниците, като това е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание, предметът на контрабандата е в големи размери и случаят е особено тежък.

На 29 март 2015 г. на бензиностанцията с. Момково в съучастие като помагач с Михаил Млекаров, Ремзи Караибрахимоглу, Яшар Коч и Себахир Б. умишлено е държал акцизни стоки  - цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200 лв., като предметът на престъплението е в големи размери.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА