Last news in Fakti

21 Май, 2015 13:44 1 536 0

Герман Костин остава за постоянно в ареста

  • герман костин-
  • остава-
  • постоянно-
  • ареста

Решението не подлежи на обжалване

Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста Герман Костин. Той е обвинен в убийството на 5-годишния Никита Леонтиев.

Костин поиска от апелативните магистрати да бъде пуснат на свобода. Адвокатката му Капка Гиргинова пък заяви пред съда, че доказателствата по делото са оскъдни, едностранчиви и по никакъв начин не доказват вината му.

Магистратите обаче го оставиха за постоянно в ареста, тъй като има вероятност да извърши ново престъпление или да се укрие. Решението не подлежи на обжалване.

Факти.бг припомня, че руският гражданин Герман Костин е привлечен у нас като обвиняем по дело за смъртта на 5-годишния Никита Леонтиев. Детето бе открито удушено в куфар на 20 март. Край Приморско пък бяха открити останки от жена, които бяха идентифицирани като майката на момченцето - Анна Леонтиева.

Преди дни от прокуратурата съобщиха, че досъдебното производство за смъртта на майката се води в Бургас и към момента не са събрани достатъчно доказателства кой е убиецът.

На 19 май пък съдът отложи гледането на мярката за неотклонение на руснака, заради това  , че той искал лично да прочете 10-те тома доказателства, събрани срещу него.

„Бих искал да прегледам цялото дело, ще ми трябват най-малко два дни”, заяви той. Желанието на Костин било активно да участва в процеса срещу него, а това налагало доброто познаване на доказателствата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА