Last news in Fakti

1 Юни, 2015 13:19 1 263 0

Прокуратурата разследва случая с починалото в Тетевен новородено бебе

  • бебе-
  • нина байчева-
  • тетевен-
  • разследва-
  • прокуратура-
  • починало-
  • новородено

Назначена е съдебно-медицинска експертиза

По случая с починалото новородено от гр. Тетевен Окръжна прокуратура - Ловеч се самосезира и извърши проверка по случая.

На 1 юни 2015г. ОП - Ловеч образува досъдебно производство за причиняване на смърт на новородено дете, поради незнание и немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Разследването се провежда от следовател от Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Ловеч.

В хода на разследването се разпитват свидетели, изискана е цялата медицинска документация по случая от болниците в гр. Тетевен и гр. Плевен, както и от Регионална инспекция по здравеопазване - Ловеч. Ще бъдат изискани информация и документи от ИА“Медицински одит“. Назначена е съдебно-медицинска експертиза.

Факти.бг припомня, че родителите на новороденото бебе обвиняват за смъртта му началника на родилното отделение д-р Нина Байчева, която го е израждала. Според експертизата от отделението в плевенската болница бебето е починало от травма по време на раждането. Предстои да се докаже дали има и лекарска грешка.

Д-р Байчева, която е завеждащ на родилното отделение и заместникът й д-р Михаил Миков са подали молби за напускане.

По случая Агенцията "Медицински одит" и Етичната комисия на Българския лекарски съюз също извършват проверки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА