Last news in Fakti

7 Септември, 2011 18:00 1 878 0

Хванаха двама убийци след четири години

  • убийство-
  • бургас-
  • полиция

Баща и зет измислят плана за убийство

Хванаха двама убийци след четири години - 1
МВР. Снимка: БГНЕС

Полицаи от Бургас задържаха двама извършители на тежко криминално престъпление, съобщават от пресцентъра на МВР. По първоначални данни, през 2007 г. двамата отвлекли и по-късно убили 33-годишен жител на с. Дъбник. Криминалистите на ОДМВР-Бургас започнали работа по сигнал, получен на 21 януари 2007 година, че 33-годишен мъж от с. Дъбник, община Поморие, е изчезнал. Тогава било образувано досъдебно производство по чл. 142 от НК. 
Разследването променило посоката след като в началото на месец септември тази година, в местност близо до село Сини рид, било открито безжизненото му тяло – самоличността е установена след извършена аутопсия на трупа. Така в резултат на последвалите оперативни действия криминалистите влезли в следите на двамата извършители – баща му /62г./ и 29-годишния негов зет. 
По първоначални данни преди четири години 62-годишният мъж замислил убийството на сина си и привлякъл в пъкления си план зетя. Мотивите били свързани с получено наследство от леля, която живеела в Германия. Двамата мъже замислили и организирали отстраняването на роднината. Примамили го да отиде до горичката край село Сини рид с историята, че там има погребална могила, пълна с ценни исторически предмети. Единият от тях показал мястото на жертвата и му поръчал да започне разкопките. Нищо неподозиращата жертва се заел с работата и на практика изкопал собствения си гроб. През това време другият дебнел жертвата отстрани. Когато видял, че изкопаната дупка е достатъчно голяма, той приближил и с метална бухалка нанесъл фаталния удар по главата на 33-годишния мъж. Веднага след това затрупал тялото с множество камъни.  
Задържаните са привлечени в качеството на обвиняеми по чл. 116, ал.1 и им е наложена мярка “задържане под стража за срок от 72 часа”. Предстои гледането на мерките им за неотклонение от състав на Окръжен съд – Бургас. Работата по случая продължава от служители на сектор “Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас.

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА