Last news in Fakti

10 Юни, 2015 17:22 7 035 2

Задържаха автоапашът Светослав Петков - Лъвицата

  • светослав петков-
  • лъвицата-
  • задържаха-
  • автоапашът

В дома му са открити множество ключове за коли и списък с автомобили, подготвени за кражба

Задържаха 39-годишният Светослав Петков - Лъвицата от София, регистриран за автокражби, съобщиха от МВР.

Работа по случая започнала в началото на май, когато столичанин съобщил в полицията за липсата на личния му автомобил „Range Rover“, спортна модификация. Потърпевшият разказал пред разследващите, че паркирал колата на бул.”Витоша” към 23 часа на 3 май, а на следващия ден към 9 часа вече я нямало. По случая било образувано досъдебно производство.

На 29 май служители от сектор „Престъпления, свързани с МПС”- СДВР и техни колеги от Четвърто РУ засекли в ж.к.”Лозенец” крадената кола, управлявана от Лъвицата, но той успял да се укрие.

При проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия полицаите установили по безспорен начин, че е шофирал именно той. Мъжът бил задържан в полицията за 24 часа.

При последвалите претърсвания на адреса на задържания били намерени и иззети два инструмента за разбиване на врати тип „тирбушон”, 5 заготовки тип „меча лапа”, устройство за заглушаване на сигнал тип „тапа”, 4 електронни устройства за преодоляване на защити за привеждане на автомобили в движение.

Открити са и множество ключове за автомобили от марките „Аudi”, „Mercedes”,  „Range Rover“ и списък с автомобили, подготвени за противозаконно отнемане. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, на мъжът било повдигнато обвинение по чл.215 ал.2 от НК  /вещно укривателство в особено големи размери/.

Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 османли Йово

    1 0 Отговор
    ко се правят на герои, като го знаят отдавна и сега някоя автокъща няма да може да си изпълни поръчката навреме с доставката на крадения автомобил. Кой поръчва по 10 коли за крадене? Да не са автоморгите?

    Коментиран от #2

  • 2 Аз АД

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "османли Йово":

    покажете му лицето и каде живее ,трудно ли е?