Last news in Fakti

14 Юли, 2015 12:25 2 232 1

Награда от $ 3.8 млн. за залавянето на Ел Чапо

  • награда-
  • ел чапо-
  • залавянето

Лидерът на Синалоа избяга от затвора през уикенда

Награда от $ 3.8 млн. за залавянето на Ел Чапо - 1
Снимки: БТА/AP

Властите в Мексико обявиха награда от $ 3.8 млн. за залавянето на наркобарона Хоаким „Ел Чапо“ Гузман, съобщи Си Ен Ен.

Лидерът на наркокартела „Синалоа“ избяга от строго охранявания затвор Алтиплано през този уикенд. От него обаче все още няма нито следа.

„Първите 72 часа след бягството от затвора са изключително важни.“, заявява Майк Браун, който е бивш шеф на американския отдел за борба с наркотиците. Той е прекарал години в търсене на доказателства срещу Гузман. „Ако не го хванат сега, то едва ли ще го видим скоро.“

През вчерашния ден главният прокурор на Мексико обяви награда от 60 млн. песос ($3.8 млн) за залавянето на Гузман. Вече има разпространено последно изображение на барона, на което той е с обръснати глава и лице.

Вече са разпитани 34 души във връзка с бягството. Шефът на затвора и други служители са били уволнени.
Гузман е използвал две слепи точки на системата за наблюдение в затвора. Има съмнения, за това, че човек от персонала на затвора може да е участвал в бягството.

Възможно е беглецът да се укрива в Мексико Сити. Най-вероятно обаче той се е насочил към контролирания от Синалоа регион край тихоокеанското крайбрежие. Там има мрежа от хора, които могат да му осигурят убежище.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Отърва затворник а сега го гони, това се случва в Мексико. Това е рутинна игра. За тях парите са нищо.