Last news in Fakti

11 Август, 2015 19:33, обновена 12 Август, 2015 09:39 2 414 6

Поставиха граната на колата на Ламбовски

  • поставиха-
  • граната-
  • колата-
  • ламбовски

Успяха да я обезвредят

Взривно устройство е било поставено на колата на бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски в столчиния квартал Бояна, научи Факти.бг.

Сигналът е подаден след 16,00 часа от самият него. В момента тече оглед, тепърва ще бъдат направени експертизи. При оглед на автомобила на бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски служители на СДВР иззеха предмет, който ще изследват, съобщиха от МВР. 

Нападателната граната е била закачена за дръжката на автомобила и вече е обезвредена, но районът продължава да е отцепен.

Колата е била паркирана близо до ресторант „Прима” в столичния квартал „Бояна”, където е бил и самият Ламбовски. На излизане от ресторанта самият Ламбовски е забелязъл гранатата на автомобила си BMW-X5.

Нападателната граната по принцип е предназначена да унищожава жива сила в радиус от няколко метра. Окомплектована е с детониращ механизъм, който се задейства за 3-4 секунди след издърпване на халката.

Димитър Ламбовски построи и първото у нас гробище за богати клиенти в Бояна. Бе депутат по времето на управлението на Симеон Сакскобургготски. Бил е в комисията по енергетика. Името на Ламбовски бе замесено в шумен скадал покрай изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Той е бил съдружник с бизнесмена Ангел Божилов, на който дължи много пари. И в момента за това се водят дела.

Димитър Ламбовски е завършил Берлинския университет "Вилхелм фон Хумболт", специалност Исторически науки и История на икономика. Бил е и докторант във Виенския университет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    А дали е "заслужил" взривното устройство?....най-вероятно ДА.
  • 2 коки

    1 0 Отговор
    сега е забелязал,ако не си вземе поука другия път ще чуе само изщракването на детонатора преди срещата със Свети Петър
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Всичко тук изопачено и ненормално!Вързали му лимонка или нещо от този род с презумцията да и дръпне халката и да гръмне???Та какъв хахавел трябва да си за да го направиш???Другия път да му сложат на огледалото и чистачките ... смехурия от висша класа!!!!То по - добре да му бяха набили един картоф във ауспуха - поне щяха да му въздействат на нервите а те - бомба на дръжката!!!!!!Защо и не му лепнахте една табела с надпис - не барай бомбата че-бууум????Идиоти в ИДИОТСКА държава !!!!

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Румен Янев":

    Толкова ли е трудно да разбереш че това е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ или ДА?Сега остава да изкоментираш как ония "хахавели" с кирките не само са се опитали да "разкопават" кола вместо земна маса,ами сигурно са били и пияни,щом са ги забравили забити в покрива на МПС-тата!
  • 5 Тошко

    0 0 Отговор
    Ако знаете колко ми дреме...
  • 6 чекиста

    0 0 Отговор
    А, кога ще му сложат по ефикасно взривно устройство? Вече и бомбите не са, като едно време. :)