Last news in Fakti

2 Ноември, 2015 13:22 666 0

Условна присъда за младеж, превозвал 28 бежанци

  • условна-
  • присъда-
  • младеж-
  • превозвал-
  • бежанци

При залавянето му той е опитал да избяга

Районна прокуратура-Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 23 - годишния Недялко З. от гр.Раднево, обл. Стара Загора, само месец след задържането му по обвинение за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона, съобщиха от прокуратурата.

Районен съд-Стара Загора му е наложил наказание от две години условно с четири години изпитателен срок и глоба в размер на 5 000 лева.

Недялко З. е задържан от органите на МВР на 1 октомври 2015 г. в гр. Стара Загора, в кв. Железник, в посока за с. Богомилово, заедно с управлявания от него микробус „Mercedes Sprinter‎“ със старозагорска регистрация. При подаден сигнал със стоп палка от полицейски служител, водачът на автомобила не се подчинил, намалил скоростта и скочил от микробуса. Автомобилът преминал на собствен ход около пет метра и спрял. Недялко З. опитал да избяга между блоковете в кв. Железник, но бил застигнат и задържан от патрулиращи полицаи. При последвалия оглед е установено, че в каросерията на микробуса пътували 28 мъже от Афганистан, а между тях и непълнолетно лице на 17 г. Те влезли в България без документи за самоличност.

Съдебният акт на Районен съд-Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА