Last news in Fakti

13 Ноември, 2015 14:50 1 830 0

Заловиха 48 000 бири, дегизирани като безалкохолна напитка в Саудитска Арабия

  • бира-
  • безалкохолно-
  • контрабанда-
  • незаконно-
  • алкохол-
  • власти-
  • саудитска арабия

Това не е първият път, в който находчивите контрабандисти използват въображението си да пренасят незаконно алкохол в арабската страна

Заловиха 48 000 бири, дегизирани като безалкохолна напитка в Саудитска Арабия - 1
Снимка АП/БТА

Алкохолът в Саудитска Арабия е забранен със закон. В действителност обаче,  в страната има хора, които пият. Ако се чудите как тези хора успяват да се сдобият с алкохол... отговорът е прост - нелегално, пише "Вашингтон поуст".

Днес саудитската пресата осъмна с новината, как саудитските гранични власти на границата с Обединени арабски емирства, са заловили човек с 48 000 кутийки бира - всички до една дегизирани като популярна безалкохолна напитка.

"Камион, на пръв поглед, превозващ нормални кенове с безалкохолни напитки бе спрян за стандартна проверка. След претърсването на превозното средство и оглед на стоката, граничните власти открили, че етикетите на безалкохолните напитки всъщност са фалшиви и целта им е да маскират кутийки с бира.", заявиха от граничната служба, цитирани от "Ал Арабия".

Видео, споделено в интернет от Саудитската митническа агенция показва колко убедителна е била дегизировката.

Това не е първият път, в който находчивите контрабандисти използват въображението си да пренасят незаконно алкохол в арабската страна.

Само преди няколко месеца един саудитец бе заловен на границата с Бахрейн с 12 бутилки алкохол зашити в панталоните му. При друг случай властите конфискували повече от 19 000 бутилки с алкохолни напитки, скрити в пратка от ориз и доматено пюре.

Колкото и глупаво да звучи, наказанието за контрабанда на алкохол може да бъде тежка. Саудитски граждани, а понякога и чужденци, могат да бъдат осъдени на затвор и бой с камшик, ако бъдат заловени.

Световната здравна организация изчислява, че процентът на консумация на алкохол на глава от населението в Саудитска Арабия е 0.2 литра на възрастен, един от най-ниските в света. Въпреки това, предвид факта, че почти целия алкохол в страната влиза незаконно, тази оценка може да е неточна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА