Last news in Fakti

14 Декември, 2015 14:56 2 255 1

Осъдиха братя фалшиви фермери

  • осъдиха-
  • двама-
  • братя-
  • измами-
  • фалшиви-
  • фермери

Двамата прибрали близо 50 000 лв. от Програмата за развитие на селските райони

Двама братя бяха осъдени за използване на неверни сведения и документно престъпление при кандидатстване за финансиране по програма за развитие на селските райони. Това съобщиха от  Окръжна прокуратура Русе, които са внесли обвинителния акт.

Единият брат - Златко, е осъден на две години условно, с четиригодишен изпитателен срок и глоба от 2000 лв., а другият - Йордан, на година и шест месеца условно, с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лв.  Двамата братя са осъдени  да  заплатят в полза на Държавата сумата от общо 48 892  лева – обезщетение за причинени имуществени вреди.

Русенският съд призна двамата за виновни, че в периода от  15.12.2008 г. до 19.01.2010 г. в гр. Русе, пред Областна разплащателна агенция  гр.Русе към ДФ „Земеделие”, в подадени заявления по  „Закона за подпомагане на земеделските производители” и по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” на Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. и в бизнес – план, приложени  към заявленията, представили неверни сведения – че отглеждат в собствените  си животновъдни обекти  в с. Кошов, 125 бр. свине и че нямат изискуеми публични задължения към държавата, за да получат средства в размер на 48 892,00 лева от фондове, принадлежащи на ЕС - от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

Признати са за виновни и по обвинението, че на 12.11.2012 г. са представили неверни сведения – че отглежда в собствените си животновъдни  обекти 238 свине  за угояване, че земеделските стопанства, отговарят   на съществуващите стандарти на  Общността относно изискванията за опазване на околната среда, за безопасност на  труд, на  фитосанитарните, ветеринарно - санитарните изисквания, хигиена и хуманно отношения към животните, за да получат средства  от европейските  фондове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гоуст

    0 0 Отговор
    "Единият брат - Златко, е осъден на две години условно, с четиригодишен изпитателен срок и глоба от 2000 лв., а другият - Йордан, на година и шест месеца условно, с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лв. Двамата братя са осъдени да заплатят в полза на Държавата сумата от общо 48 892 лева – обезщетение за причинени имуществени вреди."

    Нямам думи. Пълна пародия