Last news in Fakti

13 Януари, 2016 13:36 1 147 2

Спасиха от удавяне в Марица 111 мигранти

  • спасиха-
  • удавяне-
  • марица-
  • мигранти

Причината за смъртта на жена в бежанския лагер в Хасково не е заразно заболяване

Спасиха от удавяне в Марица 111 мигранти - 1

111 мигранти са били спасени от удавяне в р. Марица от служители на МВР, съобщи на пресконференция в МС заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев.

На малък остров в река Марица, край село Генералово, общ. Свиленград, са били открити 111 чужди граждани. Сред тях има 60 деца, като по-голямата част от тях са на възраст до 5 г.

Според първоначалните данни чужденците били превозени с лодки, вероятно от турски каналджии, през границата – по река Марица и оставени на острова, който се намира на територията на България. До момента е установено, че те са преминали в страната през тъмната част на денонощието. По първоначални данни чужденците са граждани на Сирия, което са заявили пред българските власти.

Районна прокуратура-Свиленград е започнала разследване по случая за незаконно превеждане на чужди граждани през границата на страната.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград се извършват активни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на извършителите на престъплението. Досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител.

В момента се оказва първа медицинска помощ на чуждите граждани, като на място има следствено-оперативна група. 

Причината за смъртта на жена в бежанския лагер в Хасково не е заразно заболяване, заяви пък вътрешният министър Румяна Бъчварова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    0 0 Отговор
    И сега какво, отчетохте нарастването на България със 111 чавета ли? Върнете ги на турците, те взеха 3 милиарда за тях.
  • 2 аз

    0 0 Отговор
    Спасиха от удавяне в Марица 111 мигранти----туууууу жалко!!!!
    Глоба за "спасителите"