Last news in Fakti

20 Януари, 2016 02:00 1 630 1

В Китай сервират котки като заешко и свинско

  • китай-
  • сервират-
  • котки

Около 2000 котки са били спасени от заколение от местни активисти

Активисти за правата на животните в Китай спасиха 2000 котки, от които е трябвало да станат вкусни ястия в местен ресторант, съобщи Metro.

Около 2000 котки са били открити натъпкани в задната част на камион, движещ се по магистрала в източната китайска провинция Дзянсу. Според властите котките са били убивани и след това продавани като заешко или свинско месо в ресторант в Гуанси.

Информацията за злоупотребата на животни е била предадена на полицията от местни природозащитници. Повечето от откритите котки са били в лошо здравословно състояние. Счита се, че престъпниците са ги отвличали от техните собственици. През декември в Китай бе разкрита и схема за трафик на кучета, които свършвали в местни ресторанти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горския

    0 0 Отговор
    Да отворят и тук при нас, такива ресторанти има нужда!