Last news in Fakti

1 Февруари, 2016 09:12 2 014 1

Кървав рожден ден в Мексико

  • рожден ден-
  • мексико-
  • застреляни-
  • убити

Най-малко 11 души са били застреляни

Най-малко 11 души са били застреляни по време на тържество за 15-ия рожден ден на момиче в мексиканския щат Гереро, съобщават местните власти, цитирани от Би Би Си.

Хектор Астудило Флорес заяви, че безредиците настъпили по време на традиционно тържество в село Кундансито, в западната част на региона.

След стрелбата, властите опитали да стигнат до мястото, но са били възпрепятствани от изстрели, каза той.

Флорес каза, че подробности по случая ще бъдат предадени на главния прокурор на Мексико, но не даде информация дали са били извършени арести в Кундансито.

Преди две години 43-студенти изчезнаха в Гереро, който е един от най-опасните щати в Мексико, където стават най-голям брой убийства и отвличания в страната.

Проучване на местния вестник "Ла Джорнада" е установило, че най-малко 324 души са били убити в Гереро между октомври и декември миналата година. Убийствата са били основно свързани с търговията с наркотици. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диан

    0 0 Отговор
    ето това са власти за пример
    били възпепядствани и не отишли
    чудесно
    а наще главочи отиват да ги
    разтървават