Last news in Fakti

3 Февруари, 2016 13:23 7 891 4

Четирима украинци са извършителите на покушението срещу Алексей Петров

  • четирима украинци-
  • извършителите-
  • покушението-
  • алексей петров
Четирима украинци са извършителите на покушението срещу Алексей Петров - 1
Снимка: Прокуратура, Роман Логвиненко

Четирима украински граждани са извършителите на покушението с гранатомет срещу Алексей Петров. Това съобщи  заместник - главният прокурор Борислав Сарафов по време на брифинг във връзка с разкриване на детайли относно извършеното покушение срещу Алексей Петров. Трима украинци са обявени за издирване от Интерпол заради покушението.

 Софийската градска прокуратура е привлякла Роман Логвиненко като организатор на престъплението. Той е оставен постоянно в ареста. Роман Логвиненко - подбудител и помагач, е роден на 01.11.1968г. Той е украинец, но е имал адресна регистриран в гр.Пловдив. Задържан е на 30 срещу 31.01.2016г. на ГКПП-Дунав мост при влизане в страната.

Тримата издирвани са обвинени задочно като помагачи. Тримата издирвани са Йевен Балков, Максим Чорний, Артьом Темпинский.

Артьом Темпинский /Artem Tempinskiy/ е извършител също на престъплението. Той е украински гражданин,  роден на 15.07.1985г., има документ за пребиваване в България – виза № 00577…, издадена в Република Полша. Последно влизане в страната на 13.09.2016г. през ГКПП Аерогара София, като няма регистрирано излизане.

Йевен Балков /Yevhen Balkov/ - помагач /дал съвети и разяснения, участвал в следенето с л.а. Ситроен Саксо/. Той е украински гражданин, роден на 12.06.1986г., документ за пребиваване в България – виза № 0080…., издадена в Кралство Испания. Напуснал страната на 21.10.2015г. в 16.04ч. през ГКПП-Дуранкулак.
Максим Чорний /Maksim Chorniy/ - извършител. Украински гражданин, роден на 02.08.1985г., документ за пребиваване в България – виза № 0017…, издадена в посолството на България в гр.Киев /Украйна/. Напуснал страната на 01.11.2015г. в 17.14ч. през ГКПП-Капитан Андреево.

Четирима украинци са извършителите на покушението срещу Алексей Петров
Артьом Темпинский

Четирима украинци са извършителите на покушението срещу Алексей Петров
Йевен Балков

Четирима украинци са извършителите на покушението срещу Алексей Петров
Максим Чорний

Подготовката за неуспешния атентат срещу Алексей Петров, разиграл се на 29 октомври миналата година на метри от дома на бившата барета, е била на професионално ниво.   Според разследващите четиримата украинци са подготвяли покушението в продължение на година и половина. Те са проучвали начина на придвижване на Петров, охраната му и терена, на който е извършено покушението. Докато са следили Петров, извършителите се маскирали като клошари и са ползвали специално камуфлажно облекло, посочи Сарафов. Прокуратурата е на мнение, че по Алексей Петров са стреляли Чорни и Балков.

Има разпитани двама свидетели, които са дали информация за украинците и са включени в програмата за защита на свидетелите. Единственото, което е спасило Алексей Петров е фактът, че е ударена предната дясна рамка на колата и гранатата се е приплъзнала, минала е покрай стъклото и не е влязла в автомобила, обясниха разследващите днес.

Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че използваните гранатомети са били произведени у нас по поръчка на руската армия. След това са били изнесени от страната и внесени отново от извършителите. Според Борислав Сарафов тези гранатомети разрушават танкове, камо ли бронирана кола. Единствено късмета е спасил Алексей Петров и неговия шофьор.Сарафов заяви, че извършителите имат военна подготовка, но разследващите нямат информация да са действащи военни. Роман Логвиненко е имал бизнес у нас, свързан с купуване на земеделска техника, която е изнасял в Украйна.

Припомняме, че Алексей Петров, срещу когото бе извършено нападение с гранатомет, обяви награда от 100 хиляди долара на информатори, които дадат достоверни данни за нападението.

Петров оцеля и след друго нападение през 2002 г.

Как е изглеждал автомобила на Алексей Петров след атентата:

 

Четирима украинци са извършителите на покушението срещу Алексей Петров

Четирима украинци са извършителите на покушението срещу Алексей Петров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Ако това е вярно, то полицията заслужава адмирации за къртовския труд!
    Лошото е, че у нас няма правораздаване, но пък украинците ще получат "ефективна" присъда не от съда.

    Коментиран от #2

  • 2 багера

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Пич, ти в коя държава живееш? Не знам от къде ги изкопаха тия украинци, в България, няма нито правораздаване нито полиция.
    Полицията пуска това, което са и казали да пусне.
    Намерили са ги от някъде украинците, обещали са им някой лев и след някакъв театър ще ги пуснат.
    На никой не му пука, нито за украинците, нито за Трактора.

    Трактора бил уж аген под прикритие, а пък има милиони и раздава награди за хиляди долари!?
    Тия агенти, много големи заплати имат, щото борят престъпноста?
    Трактора уж следствен, уж един куп обвинения, а пък се разхожда на свобода с брониран мерцедес и раздава награди, като някой наркобарон?
    Това ако е държава, здраве му кажи.
    Как да им хванеш вяра на полицията, като тя отдавна е компроментирана.

    Едно е на 100% сигурно! Тия украинци дори да са извършили опита са само изпълнители, а поръчителят ще остане неизвестен, както винаги.:)
    Полицията е хванала дребните риби и НЯМА да разследва по нагоре, защото този, който е поръчал Трактора не е случаен човек.;)
    Вие имате ли предположения кой е? :)

    Коментиран от #3, #4

  • 3 фадромиста

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "багера":

    Браво багер! Много точно казано!
  • 4 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "багера":

    Пич, аз много добре знам в коя държава живея, но тя е на този хал и заради такива ниско интелигентни хора като теб!
    Да кажеш, че полицията е платила на тези, за да покажат, че куките са си свършили работата, граничи с абсурда!
    Не се сърди, но хейтърни конспиратори като теб, са за лудницата!