Last news in Fakti

4 Март, 2016 12:26 2 481 4

Задържани са седем българи - каналджии от Турция

  • българи-
  • каналджи-
  • турция-
  • бежанци

Четирима от тях, на възраст между 29 и 43 години, са  жители на Харманли, двама/ 25 г. и 50 г./ са от Любимец и един от Симеоновград

Задържани са седем българи - каналджии от Турция - 1

Задържани са 32-ма граждани на Сирия, Ирак и Турция, които са настанени в СДВНЧ - Любимец
В хода на реализирана операция по противодействие на незаконен трафик на чужденци през границата, криминалисти на РУ - Свиленград са задържали седем български граждани, съпричастни към престъплението, съобщават от пресцентъра на МВР. 
Четирима от тях, на възраст между 29 и 43 години, са  жители на Харманли, двама/ 25 г. и 50 г./ са от Любимец и един от Симеоновград. Петима от мъжете са криминално проявени, с прокурорско разпореждане мярката им за задържане е удължена на 72 часа.   Свиленградските криминалисти действали по сигнал, че в района на село Сладун ще пристигне група от незаконно преминали чужди граждани на територията на България. Те ще пътуват с автомобили, а целта е да бъдат оставени във вътрешността на страната. Незабавно били сформирани оперативни групи съвместно със служители на ГПУ - Свиленград. В резултат на предприетите бързи действия, в полунощ на 3-ти март съвместните екипи засекли в района на селото групата от 32-ма чужди граждани, които се канели да се качат в трите автомобила, спрени в близост. Чужденците -  8 жени, 6 мъже и 18 деца, били без документи за самоличност. След отвеждането им в патрулна база „Капитан Андреево“ е изяснено, че са граждани на Ирак, Сирия и Турция.  Всички те са настанени в СДВНЧ - Любимец. 
Последвало задържането и на седмината български граждани, които шофирали и пътували в трите автомобила. По случая в РУ Свиленград е образувано досъдебно производство по чл.281 от НК.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чч

    3 0 Отговор
    Българи ли са или са мургави българи!Има голяма разлика!
  • 2 Бай Коста

    2 1 Отговор
    Докато се измъкват с условни присъди, бизнесът ще процъфтява.
  • 3 123455

    2 1 Отговор
    Напишете им имената да ги видим от кои българи са.
    Да не са под защитата на Хелзинкския комитет.
  • 4 невярващия

    0 0 Отговор
    Няма значение имената,. Просто подкупът беше малък затова бяха арестувани