Last news in Fakti

30 Март, 2016 11:54 1 319 1

Собственикът на „Миджур” и още трима обвинени за взрива в Горни Лом

  • горни лом-
  • миджур-
  • собственик-
  • трима-
  • обвинени-
  • взрив-
  • валери митков
Собственикът на „Миджур” и още трима обвинени за взрива в Горни Лом - 1
След взрива в завод "Миджур"

4-ма души са обвинени за взрива в барутната фабрика в Горни Лом. Разследването е приключило и предстои делото да бъде внесено в съда, съобщиха на брифинг главният прокурор Сотир Цацаров и директорът на Национална следствена служба Евгени Диков.

Един от обвиняемите е собственикът на завод „Миджур” Валери Митков. При инцидента почина и неговия син – Емил. Обвинението на Митков е за неспазване на нормативните изисквания.

Друг обвинен е инж. Паула Иванова, която е отговаряла за безопасните условия на труда в завода. Обвинена е и Ивелина Бахчеванова от Министерство на икономиката, която е директор на дирекция за международна търговия. Четвъртият обвинен е и Божидар Василев, бивш директор на служба КОС за неспазване на нормативните изисквания и служебните си задължения.

Цацаров заяви, че не е имало физически контрол на работата в завода. Всичко е ставало само по документи. Обемът на документацията по досъдебното производство е 160 тона или 16 000 листа.

Главният прокурор потвърди, че хората са разбивали с чук мините и не са имали познание как да утилизират трите вида боеприпаси, с които са работели.

Факти.бг припомня, че на 1 октомври 2014 г. взривът в с. Горни Лом отне живота на 15 души. При обработване на боеприпаси във фабриката край селото последва взрив, а цех "С" бе сринат със земята. На място загинаха 13 мъже и 2 жени. Сред загиналите бяха и двама съпрузи, които оставиха 5-годишното им дете сираче. Последваха проверки, при които бяха открити куп нарушения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VWandMercedes

    0 0 Отговор
    Анжелинке "160 тона или 16 000 листа." или ТОМА имаш в предвид.